A BTC uralkodik, az altok pirosban

spot_img

Ma éjjel lépett a Bitcoin a lélektanilag fontos 6000 dolláros árfolyam fölé. A Binance tőzsdét ért 40 milliós lopás híre sem tudta megakasztani az emelkedést, amit sokan a Tetherből BTC-be menekülő tőkének tudnak be.

A legnagyobb kriptopénz a 6000-es határt ebben az évben először lépte át: december óta 50%-ot, április kezdete óta 33%-ot ment felfelé.

Az emelkedés mellett szólnak más fundamentális okok is: a Fidelity, a világ egyik legnagyobb vagyonkezelője hamarosan beindítja ügyfelei számára a Bitcoinnal való kereskedést és egyéb kapcsolódó szolgáltatásokat, a sajtót és a különböző fórumokat elnézve, elég nagy a várakozás. Egy új brazíliai tőzsde nyitása és kedvező prémiumai miatt csak abból az egy tőzsdéből, az elmúlt 24 óra alatt 2 milliárd dolláros volumen nőtt ki, ami jól megágyazott az emelkedésnek is.

A napos grafikonon 5500 dolláros szintnél nem alakult ki a head-and-shoulders, az árfolyam megindult 6000-ig, amit jelenleg is tesztel: az sem kizárt, hogy itt talál új támaszt.

Az egy órás grafikonon (fent) egy felfelé tartó csatornában cserélik a BTC-t. Arra számítunk, hogy az alsó vonal szintjét még teszteljük, vagyis 5850 körüli korrekció készül, mielőtt az árfolyam újra megpróbál támaszt találni a 6000-es szinten. Ha nem válik be és tovább esik, az 5650 szintjének áttörése után a BTC lemehet egészen 5200-ig is.

Összpiaci kapitalizáció, kékkel a BTC

Az altocoinok nagy része pirosban áll, néhány százalék mínusszal. A BTC dominanciája miatt kereskedőink nem ajánlják, hogy ilyenkor altcoinokat vásárolj: a teljes kriptopiaci kapitalizáció 57%-át teszi ki a BTC, ezt a szintet utoljára tavaly szeptemberben láttuk.

Még több elemzésért és kereskedési tippekért nézz fel a Discord csatornánkra (külön regisztráció szükséges).

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img