Erik Voorhees: Buborékok nélkül nem megy

spot_img

A Bloomberg TV vendége volt tegnap Erik Voorhees, a ShapeShift vezérigazgatója, aki a kriptopénzek buborékjairól és azok törvényszerű ismétlődéséről beszélt.

A riporterek természetesen az utóbbi hét felfutásának okait kérdezték, a gazdasági médiában megszokott ellenséges hangnem ezúttal elmaradt. Voorhees válasza, hogy leginkább a piac ciklikusságáról van szó, mostanra hitték el elég sokan – persze részben a tömegével érkező pozitív hírek hatására – hogy megvan az eladói piac alja.

Azt is kérdezik tőle, hogy nem lehet-e, hogy a 2017 végi nagy összeomlást a bitcoin forkjai és az ICO őrület okozták? A ShapeShift vezére megfontolná, hogy ezek voltak az okok, ha nem láttunk volna már korábban is jópár meredek felfutást és összeomlást. Ez szerinte az új, globális eszközosztály kialakulásának természetes velejárója. Angolul értőknek érdemes megnézni a beszélgetést:

 

Az egyik kérdező fel is teszi a kérdést, hogy mégis miért pont a kriptopénzek hajlamosak ennyire piaci buborékok fújására ösztönözni a befektetőket. Voorhees válaszában kifejti, hogy épp a szemünk előtt hódítja meg a kriptó a világot, és nem is lehetne másképp egy olyan eszközosztály esetében, mely egy évtizede nulla, ma néhány százmilliárd dolláros, néhány év múlva pedig akár ezermilliárd dolláros nagyságrendű kapitalizációval rendelkezik.

Képtelenség, hogy havi néhány százalékkal fokozatosan emelkedjen, mert aki figyel, előre bevásárol, de ez természetesen felhajtja az árat, amire egyre többen ugranak rá, egészen a törvényszerű összeomlásig.

Több nemzetközi gazdasági portál is lehozta a mai napon a hírt egy Indexica elemzésre hivatkozva, hogy a bitcoin azért indulhatott most meg ennyire, mert “érik a piac”. Az Indexica internetes híreket, kommenteket és egyéb szövegeket elemez, melyből azt hozta ki, hogy átalakult a bitcoinnal kapcsolatos online kommunikáció. A korábbi évekhez képest jóval kevesebben említik átverésekkel és illegális tevékenységekkel kapcsolatban, több akadémikus és pénzügyi szakember ír róla, és a hagyományos intézetek is komolyabban veszik.

Kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókért, tippekért, közös ötletelésért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img