TD Ameritrade: útban Damaszkusz felé

spot_img

A keresztényüldöző Saul a Damaszkuszi úton kapott istentől kegyelmet és vált Pál apostollá. A történtekre azóta is a “Pálfordulás” szóval emlékezünk.

Tavaly nyáron írtuk meg, hogy az egyik legnagyobb amerikai bróker, a TD Ameritrade miként próbálta lebeszélni ügyfeleit a kriptopénz befektetésről. Brossúrájukon a hétköznapi emberek számára túlságosan bonyolultnak és komplikáltnak nevezték ezeket az eszközöket.

Túl sokat agyalsz, ideje lenne abbahagynod

10 hónap alatt azonban nagyot fordult a világ és a TD vezetői a jelenleg is zajló legnagyobb nemzetközi kriptós konferencián, a Consensus-on mondták el, hogy sajnálják amiért nem tudják a jelenleginél gyorsabban elérhetővé tenni partnereik számára az ilyen jellegű szolgáltatásaikat és hogy 11 millió ügyfelük közül már 60 000 tett próbát valamilyen módon a kriptopénz kereskedéssel.

A TD Ameritrade alelnöke szerint: “Amint megnyílnak a (törvényi) kapuk, nagyon sokan fognak majd  ebbe belevágni.”

A panelbeszélgetés során elhangzott, hogy az árfolyamingadozások egyáltalán nem ingatták meg az embereket, sőt a millenial korosztály mellett az idősebbek közül is egyre több az érdeklődő. Az intézményes befektetők egy része már megkezdte a befektetést, másik felük pedig csak egy tőzsdén kereskedhető eszköz (ETF) bevezetésére vár.  Az igények elsősorban a valós, fizikailag birtokolt bitcoin és nem a csak papíron létező derivatívák felé mutatnak.

Ugyanezen a konferencián a Coinbase igazgatója is arról számolt be, hogy már elérte az egymilliárd dollárt a náluk megőrzésre (Custody) elhelyezett kriptopénzek értéke. Ez 70 intézményes ügyfél megtakarításait jelenti, akik ráadásul nem csak passzív befektetésként tekintenek ezekre, de folyamatosan érdeklődnek a staking és a kriptopénzek birtoklása jogán szerzett, a fejlesztéseket befolyásoló szavazati jogaik gyakorlása iránt is.

“A Coinbase-en folytatott kereskedés 60%-át intézményes ügyfelek bonyolítják.” – tette hozzá.

Ha szeretnél forintért Bitcoint, Ethereumot vagy Litecoint vásárolni, figyelmedbe ajánljuk a Coinmixed szolgáltatásait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img