Grayscale: ethereum befektetési alapot indít a legnagyobb bitcoin alapkezelő

spot_img

A több mint 1 000 000 BTC felett örködő Grayscale Investment megkapta az amerikai pénzügyi hatóságoktól szükséges engedélyeket ahhoz, hogy létrehozzon egy hétköznapi befektetők számára is nyitott Ethereum befektetési alapot.  Ezzel várhatóan tovább növekedhet majd a cég állományába tartozó vagyontárgyak összértéke, ami a napokban közzétett tweetjük szerint már elérte az 1.9 milliárd dollárt.

Bár ez alapvetően egy jó hír az Ethereumot hosszú távon tartók számára, amit a bejelentés óta tartó pump is alátámaszt, a cégnél most ETH-be befektetők nem feltétlenül fognak jól járni. A Grayscale-nél korábban csak magas, olykor 100%-os felárral fektethették be pénzüket a kis- és nagybefektetők, amit a teljesen legalizált működés biztosítására hivatkozva kérhettek el az ügyfeleiktől.

A 2017-es hype csúcsán közel 40 000 dollár volt 1 db Grayscale-nél vásárolt BTC ára

A cég tulajdonosa a kriptovilág talán leggazdagabb és legbefolyásosabb alakja, Barry Silbert, akinek 75 kriptopénzekhez köthető vállalkozása révén szerzett vagyonát korábban 300 milliárd dollárra becsülték. A Grayscale egyébként nemrégiben kezdett bele a Bitcoint, mint az új aranyat promotáló televíziós kampányába is.

#dropgold: Felejtsd el az aranyat!

Ha szeretnél forintért Ethereumot vásárolni, látogass el a Coinmixed oldalára.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img