Elemzés: „Add el a házat, add el a gyereket és vegyél…”

spot_img

„Add el a házat, add el a gyereket és vegyél Litecoint!” – ezzel zárta a műsort ma éjjel a CNBC Fast Money műsorvezetője. A 10 perces kriptós témákat elemző blokkban a kriptopiac új lendületéről volt szó és az elemzők indoklást kerestek az utóbbi idők emelkedésére.

Szerintük a megújuló lelkesedés többek között a New York-ban lezajlott Consensus 2019 rendezvénynek is köszönhető, de megemlítették, hogy az aranyhoz hasonlóan kriptóba is menekülnek befektetők a dollár-jüan nehézségek miatt. A csapat megállapította, hogy ha nem ismerné az ember magát a Bitcoint, a grafikonra ránézve teljesen jó vételnek tűnne az, hiszen simán legyűrte a nagyobb ellenállásokat. A műsor a már említett Litecoin és az Ethereum emelkedésének boncolgatásával ért véget.

Persze kriptós körökben úgy tartják, hogy amit a CNBC-n mondanak, annak pont az ellenkezője valósul meg, ezért a CNBC elemzése mindig kiváló kontraindikátor.

Napos grafikonon egyelőre a BTC a 8400 körüli támaszon tartja magát, ami a múltban komoly ellenállásként funkcionált. Az RSI-re húzott trendvonal szerint az emelkedő trend még mindig erős. Ha sikerül a vonal felett maradnunk, a 10.000 dollárt is elérhetjük hamarosan.

Vannak pesszimista mutatók is: úgy tűnik nincs elég volumen az emelkedés alátámasztására. Növekvő ár mellett a csökkenő volumen rendszerint medve jelzés. Bár a 200 napos exponenciális mozgóátlag egy hónapja már felfelé mutat, de még mindig nagyon messze van az árfolyam szintjétől. Ha a 200-as EMA szintjére esik vissza az árfolyam, az kb. 36%-os esést jelenthet.

Kereskedőink a Discord szerverünkön inkább pesszimistábbak és korrekcióra számítanak, vagyis a ház, a kocsi, a gyerek és az anyós zálogosítását egyelőre nem ajánljuk. Te mit gondolsz?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img