Defend Crypto: az ICO-k jövőjét meghatározó perre készül a KIK

spot_img

Márciusban mutattuk be a KIN tokent, ami a 300 millió felhasználóval rendelkező KIK telefonos alkalmazás hivatalos kriptopénze. Ebben az ismertetőben azt is megemlítettük, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) vizsgálja, hogy a KIN ICO-jának szervezése és lebonyolítása összhangban volt-e a hatályos amerikai törvényekkel. A SEC szerint, a KIN tokenek az értékpapírokra jellemző tulajdonságokkal rendelkeznek, vagyis a törvények értelmében kibocsátásukhoz külön engedélyek beszerzésére lett volna szükség. Ezt taz érvelést ámasztja alá egy olyan videófelvétel is, amelyen a KIK igazgatója a tokenek jövőben várható magas árára tesz utalásokat. A KIK-nél ezzel szemben úgy vélik, hogy ezek egy konkrét célra, a telefonos alkalmazásban használt funkciók betöltésére használható “utility” tokenek és ezért nincs szükség azok regisztrációjára, ami egyébként egy hosszadalmas és drága jogi folyamat lenne.

Ennek az elhúzódó procedúrájának menne most elébe a KIK, ami egy külön erre a célra létrehozott segélyalapba (Defend Crypto Fund) befolyó pénzből készül beperelni a SEC-et. Céljuk, hogy precedenst teremtsenek és a tokenkibocsátásokra vonatkozó egyértelmű szabályozást csikarjanak ki a hatóságoktól, mert szerintük ezek értelmezése jelenleg lehetetlen.. A kezdeményezést már több ismert kriptós vállalkozás, például a Coinbase, a Circle és a Shapeshift is támogatta és az általuk befizetett több mint 5 millió dollárból a világ egyik legnevesebb ügyvédi irodáját, a Kirkland & Ellis-t bízták meg a KIK képviseletével.

Az eljárás során várhatóan az úgynevezett Howey teszttel kapcsolatos kérdéseket fogják körüljárni, ami egy 1946-ban bevezetett, az értékpapírok besorolását szabályozó törvény. Sokak szerint ez az elavult szabályozó rendszer már nem alkalmas arra, hogy megfeleljen a digitális kor követelményeinek és létezése kifejezetten hátráltatja egyes iparágak fejlődését, mivel felesleges és drága jogi procedúráknak veti alá az éppen csak induló és életbenmaradásért küzdő vállalkozásokat.

A bonyolult jogi szabályozás miatt, az amerikai állampolgárok többnyire nem is vehetnek részt a tokenkibocsátásokban, a szervezők ugyanis a kizárásukkal igyekeznek minden konfrontációt elkerülni az amerikai hatóságokkal. Ha viszont az USA-ban egy szabályozott értékesítéseket támogató jogi környezet kerülne kialakításra, az a világ más országaiban is pozitív hatással lehetne az ICO-k megítélésére és 2017 után akár ismét elhozhatná azok második aranykorát is.

Ha forintért szeretnél Bitcoint, Litecoint vagy Ethereumot vásárolni, próbáld ki a Coinmixed szolgáltatásait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img