India: Egy törvényjavaslat akár 10 év börtönnel sújtaná kriptopénzek tartását

spot_img

A helyi Bloomberg Quint híradása szerint a 2019-es “A kriptopénzek betiltása és hivatalos digitális valuta szabályozása” nevű törvénytervezet részeként benyújtott javaslat a kriptopénzek bányászatát, tartását, vásárlását és eladását 10 évig terjedő börtönnel büntetné.

Ha a törvényt elfogadják, 90 nap áll rendelkezésre a tartott mennyiségek bevallására, valamint az “azokról történő rendelkezésre a kormányzat előírásaival összhangban”. Ez magyarul valószínűleg azt jelenti, hogy 90 nap alatt vissza kell váltani valamilyen úton-módon fiatra, különben jön a beton. Hogy hogyan lesz a felügyeleti szerveknek módja az ellenőrzésre, az már egy egészen érdekes kérdés.

A tiltási javaslaton kívül más érdekességeket is tartalmaz a tervezet, például a Digital Rupee (digitális rúpia) nemzeti kriptopénz fejlesztését javasolja. Az ország nemzeti bankja egyébként pont 2019 áprilisában halasztotta el a központi banki digitális valuta kibocsátásának tervét. Érdemes lesz figyelemmel kísérni az indiai fejleményeket, hiszen ha a crypto továbbra is menekülő eszközosztályként fog funkcionálni, más országok is követhetik a világ hamarosan legnépesebb országának példáját, a pénzügyi stabilitás védelmének ürügyén. Te, kedves olvasó, milyen eszközökkel tartatnál be egy ilyen törvényt?

Fontos hangsúlyozni, hogy a tiltás, a korábbi amerikai javaslathoz hasonlóan, egyelőre csak javaslat:

Brad Sherman amerikai kongresszusi képviselő betiltatná a kriptopénzeket

Az amerikai kongresszusi képviselő május elejei felhívása az amerikai világhatalmat veszélyeztető kriptopénzekről sokaknál betalált, felszólalásának napján indult az idei év eddigi legnagyobb tartós BTC emelkedése 5900$-ról 8400-ig. Egy indiai tiltás esetén hasonló reakcióra számítunk.

Kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókért, tippekért, közös ötletelésért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img