Brad Sherman amerikai kongresszusi képviselő betiltatná a kriptopénzeket

spot_img

Meglepően őszinte okokkal tiltatná be a kriptopénzeket Brad Sherman, az amerikai kongresszus képviselőházának demokrata párti tagja. Nem a szokásos pénzmosás vagy terrorizmus finanszírozás miatt, hanem az USA nemzetközi hatalmának védelme érdekében.

Olyan törvény benyújtásához kér támogatást, amely az amerikai állampolgárok számára illegálissá tenné kriptopénzek vásárlását és eladását. A lenti videóban látható videón is a felszólalása, melyben először majdnem az ownership, azaz birtoklás szót mondta, de a szó közepén megváltoztatta purchase, azaz vásárlásra. Az indoklás egészen izgalmas:

“A kollégák csatlakozását kérem egy törvényjavaslat benyújtásához mely törvényen kívül helyezné a kriptopénzeket – azok vásárlását az amerikaiak számára – annak érdekében, hogy ezt még csírájában elfojtsuk. Részben azért, mert a nemzetközi hatalmunk nagy része köszönhető annak a ténynek, hogy a dollár a globális tranzakciók és pénzügyek elszámolási egysége.

A New York-i Fed-en keresztül történő klíring kritikus a nagy olaj- és egyéb tranzakciók szempontjából, és a kriptopénzek támogatóinak egyik hangoztatott célja, hogy ezt elvegyék tőlünk. Ezzel egy olyan helyzetbe kényszerítenének minket, melyben például az Irán elleni szakcióink jelentéktelenné válnának.

Tehát legyen a kriptopénzek célja a külpolitikánk, adóbehajtási rendszerünk vagy hagyományos bűnüldözésünk aláásása, a szuverén valutákkal szembeni előnyei kizárólag az Egyesült Államok hatalmának és a törvény erejének csökkentésére szolgálnak”

Két és fél éve követem a szektor fejleményeit, de ezt a félelmet ennyire nyíltan, ennyire koncentráltan megfogalmazva még soha nem hallottam az állam oldaláról. Kicsit túl is szaladt a paranoia, nem az Egyesült Államokról van szó, hanem a politikamentes világpénz megszületéséről. Valószínűleg meg is dorgálják majd Sherman urat, hogy ezt azért okosabban is lehetett volna kommunikálni, mert így még a végén az emberek elgondolkodnak azon, hogy mégis mi ez a kriptopénzesdi, amit azért akarnak betiltani, mert eddig még ugyan drogpénz volt, most meg már az USA globális hatalmát ássa alá.

A képviselőnek utánakerestem kicsit, nemcsak a kriptopénzekkel, az óriás bankokkal is problémája van, és a fórumokon többször elhangzott, hogy (kisebb) bankoktól kapta a kampányához szükséges anyagi támogatást.

Az amerikai polgárok tiltásával Sherman úr problémái nem oldódnak meg, az innovációt nem lehet tiltani. Az USA csak saját magát tudja letiltani az innovációról, ami a recsegő szuperhatalmi pozícióját megtartani igyekvő ország számára kontraproduktív húzás lenne. Az USA hatalmasainak hozzáállása a kriptopénzek kérdéséhez rendkívül sokszínű. A világ leggazdagabbjai közé tartozó Bill Gates és Warren Buffett rendszeresen szidja, patkányméregnek vagy haszontalannak titulálja a kriptókat, míg törvényhozási szinten még a legfelsőbb körökben is vannak a kriptoinnováció pártján álló képviselők és hivatalokok.

A piaccal, kereskedéssel vagy kriptopénzekkel kapcsolatos infókért, tippekért és közös ötletelésért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img