A világ top 10 “bitcoin városa”

spot_img

Dinamikusan araszolunk a mainstream elterjedtség felé, egyre több és több helyen fizethetünk kriptopénzekkel, egyre több és több szó esik a digitális fizetőeszközökről világszerte. A Be in Crypto összeszedte a világ azon városait, ahol a legnagyobb népszerűségnek örvend a bitcoin.

Elsősorban a Google keresési trendeken alapszik a kutatás, a generális keresések száma a bitcoinra folyamatosan nő az utóbbi években, nem mindegy azonban, hogy pontosan honnan keresnek rá az adott kulcsszóra a legtöbben. Az alábbi lista az elmúlt egy év során indított keresések, és az egyes városok kriptopénz közösségének aktivitása alapján született.

Lagos

Afrika legnagyobb gazdasága Nigéria, a legnépesebb ország is egyben. A nagyszámú csalásnak köszönhetően az olyan online fizetési szolgáltatók, mint a PayPal nem használhatóak az országban, így sok fiatal fordul a bitcoinhoz. A nigériai csalók, azok a bizonyos hercegek, akik most éppen bajba kerültek, és a segítségünkre van szükségük a helyi hatóságnak is sok bosszúságot okoznak.

A sikerre esélyes elnökjelölt a csalókról nem, a bitcoinról azonban pozitív véleménnyel van, szerinte a kriptopénzek sokat segíthetnek abban, hogy országa kilábaljon a gazdasági nehézségekből.

Bécs

A város vezetősége régóta támogatja a kriptopénzek terjedését, sőt, szerintük az egyetlen módja annak, hogy ez megtörténjen az, hogy ha “menet közben tanulnak”, szimpatikus hozzáállás. Még egy polgári jutalmazó token megvalósításán is dolgoznak, amint bővebbet tudunk, beszámolunk mi is.

Los Angeles

Az USA bitcoin-hoz kötődő kereséseinek listáján ugyan csak a 17. helyezett, viszont már 2014-ben találhattunk kriptopénz ATM-eket az angyalok városában.

New York

A város vezetése 2015 óta ad BitLicence-eket a kriptopénzek iránt érdeklődő vállalkozóknak, 2013 óta ad otthont a Bitcoin Center-nek is a város. Gyakori vendég Vitalik Buterin, és a bitcoin evangelista, Andreas Antonopoulos is.

München

Ugyan csak 2018-ban jelent meg az első kriptopénz ATM a városban, sőt, Németországi bitcoin keresési listáján is csupán a 11. helyezett, a város kriptopénz közösségi nagyon aktív, számos kriptopénz startup található itt, sőt, egyes kriptopénz kötődésű cégek 30% tulajdonrésszel rendelkeznek egy helyi bankban.

A lista további helyezettjei: Toronto, Berlin, Szingapúr, London, Sydney. Ha szeretnél többet tudni a hazai kriptopénz közösségről, és a magyarországi fejleményekről, csatlakozz Discord csatornánkhoz, ne maradj le semmiről!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img