Binance DEX: érkezik a Bitcoin token (BTCB)

spot_img

A Binance saját blokkláncán (Binance Chain) üzemelő tőzsdéje (DEX), kizárólag az ezen kibocsátott BEP2 token formátumú kriptopénzeket képes kezelni. Ahhoz, hogy más népszerű kriptók is kereskedhetővé válhassanak a platformon, a Binance a stabil coinokhoz hasonló elven működő, különböző kriptopénzek értékéhez kötött tokeneket készül kibocsátani.

Az első ilyen token a BTCB lesz, ami a bitcoin árfolyamát fogja lekövetni. Az induláskor összesen 9001 BTCB-t fognak kibocsátani, aminek az értékét az ezen a címen letétbe helyezett 9001 BTC fogja garantálni. A BTCB/BTC kereskedési pár hamarosan a Binance.com oldalon is elérhető lesz, ahol nagyjából 0.1%-os ráfizetéssel válthatunk majd a bitcoin és a DEX kompatibilis BTCB között.

A tőzsde blogbejegyzése szerint, a helyettesítő tokeneket idővel az Atomic Swaps névre keresztelt eljárással szeretnék majd felváltani, ami a különböző blokkláncokon működő kriptopénzek közötti azonnali átváltást teszi majd lehetővé, de a jelenleg még kísérleti stádiumban lévő technológia bevezetésére egy darabig még biztosan várnunk kell.

A tokenek kibocsátásával a DEX forgalmának növelése a cél, amit akár a Binance hivatalos tárcájából, a Trust walletből is elérhetnek a felhasználók.


A Trust Wallet és a Binance DEX összekötése

A tárcából való kereskedés előnye, hogy ezzel nem veszítjük el a kriptóink feletti önrendelkezést, így azokat egy tőzsde ellen irányuló hackertámadás vagy csőd esetén is biztonságban tudhatjuk.

Ha forintért szeretnél bitcoint vásárolni, figyelmedbe ajánljuk a Coinmixed szolgáltatásait.

Binance DEX számla létrehozása

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img