Algorand (ALGO): tényleg megér annyit mint az Ethereum?

spot_img

Tegnap rendezték meg a legújabb “Ethereum gyilkosnak” kikiáltott Algorand ICO-ját. A határokon átívelő gazdasági rendszer tokenjeiből 25 millió darabot értékesítettek. A befektetők ezeket 4 óra alatt kapkodták el, 2.4 dolláros darabonkénti áron, ami összesen 60 millió dollár bevételt jelentett a fejlesztők számára.

Habár a vásár sikerrel végződött, az árazás komoly kérdéseket vet fel a jövőre nézve. Az ALGO tokenekből összesen 10 milliárd darab létezik, tehát a befektetők a tegnapi aukcióval potencionálisan 24 milliárd dollárra lőtték be a project értékét, ami csak 3 milliárddal marad el az Ethereum jelenlegi piaci részesedése mögött. A nyilvános vásárt egyébként egy privát értékesítés előzte meg, ahol a nagybefektetők 10 centes áron juthattak hozzá a tokenekhez, tehát ők már több mint hússzoros profitban vannak.

Az Algorand első tőzsdéje a Binance lesz, ahol holnaptól válnak elérhetővé a BTC, BNB és stabil coinok ellenében nyitott kereskedési párok.

Az Algorand-ot egy neves egyetem, az MIT egyik professzora hozta létre, akinek több ismert szakembert, például az Ethereum okos szerződéseit futtató virtuális gép (EVM) egyik fejlesztőjét is sikerült maga mellé állítania. A projectről olvasva kiderül, hogy az ALGO hálózata jelenleg már a VISA-hoz és Mastercard-hoz hasonló sebességgel képes feldolgozni a tranzakciókat és nemrégiben a Facebook saját kriptopénze, a Libra kapcsán is szóba hozták őket. A kiszivárgott információk szerint, a Facebook felvásárolta volna az Algorandot, ám a további fejlesztéseket olyan irányba vitte volna el, amivel annak fejlesztői nem tudtak volna azonosulni.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img