UNUS SED LEO: 13. helyen nyitott a Bitfinex tokenje

spot_img

A Coinmarketcap 13. helyén nyitott a Bitfinex tőzsde tokenje, a LEO. A teljes nevén UNUS SED LEO névre hallgató kriptopénzt azután bocsátották ki, hogy egy Tetherrel közös pénzügyi manőver következtében 1 milliárd dolláros lyuk keletkezett a tőzsde könyvelésében.

A hiányzó összeget végül magánbefektetők dobták össze, amiért cserébe 1 milliárd dollár értékű, a Bitfinex oldalán kereskedhető tőzsde tokent és egy ígéretet kaptak arra, hogy a Bitfinex azt a havi bevételeiből fokozatosan, piaci árfolyamon fogja visszavásárolni tőlük. Az 1 dolláros névértéken kibocsátott LEO jelenleg 1.89 dollárért cserél gazdát, a befektetők tehát úgy tűnik jó üzletet kötöttek.

A piaci kereskedésnek hála, mostanra a “hétköznapi emberek” számára is adott a lehetőség, hogy a bálnákkal együtt spekuláljanak a LEO jövendőbeli árfolyamára, ami egy nemrég megjelent elemzés szerint, a Binance tokenjénél is jobb lehetőségekkel kecsegtet. Ezt az alábbi észrevételeikre alapozzák:

  • A Bitfinex minden hónapban a teljes bevételének 27%-át fordítja arra, hogy visszavásárolja a saját tokenjeit. A Binance ezzel szemben csak a negyedéves profitjának a 20%-át, ami hosszabb távon akár azt is jelentheti, hogy a Bitfinex 40%-kal többet költ erre a célra.
  • A Bitfinex a szabad piacról vásárolja vissza a saját tokenjeit, ezzel egy folyamatos vásárlói nyomást generálva. A Binance a már nála lévő tartalékok egy részét semmisíti meg, ami közvetlenül nem érezteti hatását az árfolyamban.
  • A Bitfinex a tokenjei 100%-át fogja visszavásárolni. A Binance csak 50%-ot fog elégetni.
  • A Bitfinex akár egyetlen token birtoklása esetén is 15%-os fee kedvezményeket kínál. A Binance jelenleg ugyan 25%-ot, de ez minden évben feleződni fog, így a LEO  hamarosan ebből a szempontból is jobb választás lehet.
  • A Bitfinex a fentieken túl a nagyobb pénzeket mozgatók számára egyéb kedvezményeket is kínál, például az utalási költségek átvállalását.
  • A Binance nagy előnyeként ugyanakkor annak ICO platformját nevezték meg, aminek használata BNB-hez kötött és folyamatos keresletet generál a token iránt.

Az elemzés szerint a LEO tokenek a legrosszabb esetben 1.15 dollárig süllyedhetnek vissza, a legjobban pedig 5.79 dollárig emelkedhetnek.

Ha forintért szeretnél kriptopénzt vásárolni, látogass el a CoinCash oldalára.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img