Frissítsd a Firefoxot: kritikus hiba fenyegette a Coinbase-t

spot_img

Egy új nulladik napi támadás áldozata volt a Coinbase, a legnagyobb amerikai váltó. A támadás a Coinbase és más, magukat felfedni nem kívánó) kriptopénzes és nem-kriptopénzes szolgáltatások munkatársait is érintette.

A nulladik napi támadás (zero-day attack) egy biztonsági fenyegetés, ami valamely számítógépes alkalmazás olyan sebezhetőségét használja ki, ami még nem került publikálásra, a szoftver fejlesztője nem tud róla, vagy nem érhető még el azt foltozó biztonsági javítás. –wiki

A Coinbase sikeresen kivédte a támadást, így elmondásuk szerint sem a saját vagyonuk, sem a felhasználók pénzéből nem tűnt el egy cent sem.

“Feltártuk a teljes támadást és jelentettük a 0-day támadást a Firefoxnak, szétszedtük a malware-t és a támadásban használt infrastruktúráját. Különböző szervezetekkel tovább dolgozunk azon, hogy felégessük a támadó infrastruktúráját és felfedjük a kilétét.” – nyilatkozta Philip Martin, a Coinbase biztonsági csapatának munkatársa.

A Coinbase kommunikált a Mozillával, akik pár napja egy gyors patchet is kiadtak, ami befoltozta a biztonsági rést. A Mozilla közleménye szerint mindenkinek ajánlott frissíteni a legújabb verzióra, aki eddig még nem tette volna meg.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img