Algorand (ALGO): tuti tipp, vagy csak egy kósza ábránd?

spot_img

Néhány nappal ezelőtt írtunk az Algorand által szervezett ICO-ról. Az értékesítés során szinte az Ethereummal egy szintre, 24 milliárd dollárra beárazott projekt kapcsán sokan tették fel azt a kérdést, hogy ha már eleve ekkora piaci részesedéssel rendelkezik a token, vajon mekkora növekedés állhat még előtte? Mit nyerhetnek ezzel a befektetők?

Mint kiderült, a történetben volt érdekes csavar is, ami eddig elkerülte a figyelmünket. Több ismert kriptós személység, köztük egy kockázati tőkebefektető intézmény vezetője hívta fel a figyelmet arra, hogy az ALGO egy speciális finanszírozási struktúrában működik, amivel kvázi biztosították befektetőiket az ellen, hogy nagyarányú veszteségeket szenvedjenek el.

A tokenkibocsátást követő első év végén, az ALGO ICO-ban résztvevők választhatnak majd aközött, hogy megtartják-e a tokenjeiket, vagy lemondanak róluk és inkább visszakérik a befektetett pénzük 90%-át. Ez azt jelenti, hogy a 60 millió dolláros bevétellel záródó ICO valójában még csak 6 millió dollárosnak mondható, a fennmaradó 54 milliót az Algorandnak ugyanis letétbe kell helyezne az esetleges kifizetések rendezésére.

ALGO/USDT

Az ALGO-t a múlt héten 2.4 dolláros áron vásárolhatták meg az ICO-ban résztvevők, az azóta tőzsdékre kerülő token  viszont mostanra már jelentősen veszített az értékéből és jelenleg csak 1.49 dollárt ér. Ha az Algorand nem akar lemondani a már megszerzett 54 millió dollárjáról, érdekében állhat, hogy a token árfolyama jövő ilyenkor legalább az ICO értékesítési ár 90%-át, vagyis a 2.16 dolláros szintet elérje, ellenkező esetben a csalódott befektetők által kezdeményezett kifizetések miatt sok pénztől eshet majd el.

Ahhoz hogy az ALGO árfolyama legalább ennyit érjen, a következő egy év során a mai árfolymához képest legalább 45%-os emelkedésre lenne szüksége. Ha tovább zuhan, akkor még többre.

Természetesen semmi sem garantálja azt, hogy az Algorand csapata a háttérből manipulálni fogja az árfolyamokat és ha másképpen nem, akkor majd egy “mesterséges pumpálással” efölé a kritikus szint fölé emeli a saját tokenjének az értékét, de aki az ALGO árfolyamára spekulálna, annak érdemes észben tartani ezt az információt. A tokenek többek között a Binance kínálatában érhetőek el.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img