Bitcoin: van aki eladná (ha tudná)

spot_img

A Blockchain.com a világ legnagyobb kriptopénz tárca szolgáltatója. Statisztikáik szerint, felhasználóik már több mint 40 millió walletet hoztak létre a böngészőből elérhető alkalmazásban, ami a bitcoin tárolásán túl annak fiat pénz ellenében történő adás-vételére (SEPA) is alkalmas.

A napokban a brit Telegraph közölt cikket arról, hogy miközben a vásárlás viszonylag könnyen kivitelezhető az oldalon, a kriptopénz visszaváltása hagyományos valutára már korántsem zökkenőmentes. A beépített váltó csak egy bizonyos mennyiség fölött engedi értékesíteni a coinokat, ami sok felhasználót érhet felkészületlenül.

Az újság beszámolója szerint, egy olvasójuk nemrégiben 0.0062 BTC-t vásárolt magának az oldalon, azonban miután a közelmúltbéli emelkedés után vissza akarta azt váltani fiat pénzre, azzal kellett szembesülnie, hogy 0.01 BTC-nél kisebb összeg esetében ezt nem teheti meg. Ez jelenleg olyan 110-120 dollárt (~33 000 Ft) jelent, ami mindeképpen több annál, mint amiről egy átlagos felhasználó könnyűszívvel lemondana.

A statisztikák alapján jelenleg az összes létező Bitcoin tárca ~71%-a kevesebb mint 0.01 BTC-t tárol, így nagy valószínűséggel az oldalon számlát vezetők közül is sokan vannak olyanok, akik nem érik el a minimális kifizetési limitet.

Természetesen a felhasználók bármikor átutalhatják kriptopénzeiket egy másik szolgáltatónál létrehozott tárcába, ahol esetleg kevésbé szigorú feltételeket támasztanak a váltással szemben, de egy bitcoint első ízben és kis összegben vásárló kezdő befektetőt ez a körülményes eljárási mód nem feltétlenül fog a későbbiekben további vásárlásra ösztönözni.

A Telegraph megkereste a Blockchain.com-ot is, aminek képviselője szerint a 0.01 BTC-nél kisebb összegek átváltását azért nem engedélyezik, mert a folyamat során levonásra kerülő jutalékok túl nagy részét emésztenék fel a kis méretű betéteknek és ezzel tulajdonképpen a felhasználókat védik. Mivel azonban erre a vásárlás során nem hívják fel a figyelmet, egyesekben jogosan merülhet fel az, hogy átverték őket.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img