Az altok kétharmada még mindig 90%-os mínuszban van a csúcshoz képest

spot_img

A bitcoin árfolyama szépen növekedett az utóbbi fél évben, de ha nem volt az egyenlegünkön a legnagyobb kriptopénzből, akkor az altcoinjaink nagy emelkedéseire hiába vártunk – néhány kivételtől eltekintve.

A LongHash számszerűsítette nekünk, hogy pontosan hány altcoinnak nem sikerült újra elérni azokat a történelmi csúcsokat, amiket főleg 2017-ben láttunk tőlük. A kutatásukból kiderül, hogy a top 169 kriptopénzből 114 árfolyama a történelmi csúcstól 90%-al elmaradva áll jelenleg is. Ez a vizsgált altcoinok kétharmada.

Mennyire estek ez altok saját történelmi csúcsukhoz képest, az esés mértékével csoportosítva.

Ezen kívül 34 altcoin árfolyama 80-89%-al van elmaradva a történelmi csúcstól. A 20%-nál kevesebb zuhanást megélt altokból mindössze néhány darab létezik.

Tegyük fel, hogy holnap az összes kriptopénz árfolyama 1000 százalékkal ugrana meg. A bitcoinnak nagyjából 110 000 dollárra nőne az árfolyama, vagyis ötször akkorára, mint a történelmi csúcsán volt. De ugyanebben a helyzetben az altcoinok 70%-a még mindig nem érné el a 2017-es vagy 2018-as történelmi csúcsát. Még egy dupla ennyi, tízszeres ugrással sem.

Magyarázat lehet, hogy azok a befektetők, akik 2019-ben fektettek be először kriptopénzekbe, egyből a Bitcoinhoz fordultak. Az intézményes befektetők felől érkező, és a Libra kapcsán a megújult érdeklődést valószínűleg a Bitcoin vitorlája fogta fel. Egy másik magyarázat szerint az altcoinok nem igazán váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, egyik ipart sem forgatták fel, a csapatok feloszlottak, a fejlesztések lelassultak és egyik altcoin sem tudott igazán sok embert maga mögé állítani. Egyúttal sokan belátták, hogy a piac az elmúlt években eléggé eltúlozta az altcoinok árát és értékét.

/LongHash/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img