Az orosz Nornickel digitalizálja a fémek kereskedelmét

spot_img

A közel százezer embert foglalkoztató Nornickel a világ legnagyobb nikkel és palládium kitermelője, feldolgozója és értékesítője moszkvai központtal. Legnagyobb üzemük a híres-hírhedt észak-szibériai Norilszkban található. Érdemes Streetview segítségével körbenézni a városban és elképzelni, milyen lehet az élet a világ végén. 

A Tass.ru oldalon megjelent sajtóközleményük szerint egy hosszú alapozási folyamat után 2019 végéig elindul a Nornickel fém kereskedelmi platformja, ahol fém tokeneket adhatnak-vehetnek majd az érdeklődő befektetők és spekulánsok. A Nornickel dollármilliárdos oligarcha vezérigazgatója milliárdos nagyságrendű forgalmat céloz a platformmal. A palládium tokeneket egy svájci palládium alappal együttműködésben bocsátják ki. A cél, mint általában a tokenizációs folyamatok során lenni szokott, lividitás biztosítása a piaci szereplők számára, valamint nagy mennyiségek egyszerűsített értékesítése a hagyományos szerződésekhez képest.

A múlt hónapban a Nornickel együttműködésre lépett az IBM-mel, hogy közösen állítsanak elő a digitális technológiákkal kapcsolatos oktatási programot a bányászati-és fémiparban dolgozó szakemberek számára. A készülő oktatóközpontban a blokklánc és Internet of Things technológiákkal kapcsolatos kutatás-fejlesztési tevékenység is zajlik majd.

Haladgat ez a tokenizáció az ipar, kereskedelem és pénzügyek minden területén. Azt pedig majd az idő próbája eldönti, hogy valóban szükség volt-e rá.

Ha profi kereskedőktől értesülnél kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókról, tippekről, csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img