Bizonytalan a piac

spot_img

A tegnapi hetes gyertya zárása nem hozott semmi jót a bitcoin emelkedésében reménykedőknek: egy nagy engulfing gyertya rajzolódott ki a grafikonon.

Az engulfing (befogó) gyertya nyitási és zárási ára „elnyeli” az előző gyertya – vagy gyertyák testét. Ez az alakzat közelgő alacsonyabb árfolyamokat jelzi. Az alakzat jelzése annál erősebb, minél nagyobb a távolság az előző gyertya alja és az engulfing gyertya zárása között – bár ez elég egyértelmű. Ami fontosabb, hogy egy komolyabb emelkedési hullám után következett – esetünkben a június óta tartó szárnyalást törte meg, ez pedig erős jelzés.

Közelebbről nézve, a napos grafikonon február óta először néztünk be a 33 napos exponenciális mozgóátlag alá, ami ebben az évben szép támaszként funkcionált az árfolyam számára. A rövidtávú emelkedésnek valószínűleg egyelőre vége van és a héten további esés várható, de legalábbis a bizonytalanság fog dominálni a következő hetes gyertya zárásáig.

Több kereskedő is felfedezett egy RSI divergenciát az 1 órás grafikonon, ami egyelőre felfelé tereli az árat a rövidtávon. Ha a negatív hangulat ellenére sikerülne 10 600 – 10 800 dolláros kisebb támasz szintre felkapaszkodni, akkor az a negatív trendforduló végét jelezné előre.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img