Lehet, hogy 2021-ig kell várnunk az altok felemelkedésére?

spot_img

Ma hajnalra a kriptopénzek többsége 15-30%-os eséssel reagált a bitcoin zuhanására, ami ismét tovább odázta a sokak által várt alt szezon kezdetét. Sajnos a korábbi tapasztalatok alapján az sem elképzelhetetlen, hogy a nyár beköszöntére még további másfél évet kell majd várnia a befektetőknek.

Az alábbi képen egy korábbi tapasztalatok alapján levont, optimista becslést láthattok arra, hogy az alt piac mikor érheti a mélypontját és mikor fordulhat ismét emelkedőbe.

  • Első alt szezon kezdete: ~12 hónappal az első BTC  felezés után.
  • Első alt tél mélypontja: ~7 hónappal a második BTC felezés előtt.
  • Második alt szezon kezdete: ~ 8.5 hónappal a második BTC felezés után.
  • Második alt tél becsült mélypontja: ~7-10 hónappal a harmadik BTC felezés előtt.
  • Harmadik alt szezon becsült kezdete: ~ 8 hónappal a harmadik BTC felezés után.

Az optimista becslés alapja, hogy a közeljövőben több pénzintézet is piacra dobhatja saját kriptopénzekhez köthető termékét, a rájuk irányuló figyelem pedig jó esetben hónapokkal is felgyorsíthatja a korábban tovább elhúzódó folyamatokat. Ezek ugyanakkor egyfajta veszélyt is jelenthetnek a kisebb coinokra, hiszen míg a bitcoin (rendkívül kockázatos befektetésként, de) mintha kezdene az elfogadottabb pénzügyi eszközök közé tartozni, addig az altok jogi megítélése továbbra is erősen vitatott és bizonytalan.

Egyes elemzők annak a lehetőségét sem vetik el, hogy a bitcoin egyfajta fekete lyukként fogja magába szívni a kriptóba érkező friss tőket, és hogy az altok várva várt, ismételt felemelkedésére sohasem fog sor kerülni. Ehelyett a 2000-es évek elején tapasztalt “dotkom lufi” kipukkanásának megismétlődését tartják elképzelhetőnek, vagyis hogy néhány kiemelkedő projekt az évek során talán felemelkedhet, de a többség lassacskán eltűnik majd a süllyesztőben.

A MrCoin.eu oldalán több mint 400 altcoinból választhatod ki, a következő bika piac nyerteseit.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img