Coinbase Top Holder Activity: szörfözés a bálnák között

spot_img

Érdekes szolgáltatással rukkolt elő a Coinbase, ami az oldalon legtöbb kriptót tároló bálnák titkaira deríthet fényt. A Top Holder Activity funkció a színfalak mögé enged bepillantást és egészen pontosan arról tájékoztat bennünket, hogy az elmúlt nap az adott coinból az oldalon legtöbbet birtokló felső 10% éppen növelte-e, vagy csökkentette saját pozícióinak méretét.

Az elmúlt 24 órában a leggazdagabb felhasználók 88%-a vásárolt, 12% a eladott

A szignál két óránként frissíti magát, és azt is elárulja nekünk, hogy az emberek átlagosan mennyi ideig tartanak meg egy adott kriptopénzt, mielőtt túladnának rajta.

Az átlagos tartási idő 38 nap

Az elemzés során, az algoritmus a Coinbase walletjeiben tárolt kriptopénzek mennyiségeit hasonlítja össze, így ha valaki kiutalja őket a saját tárcájába, vagy egy másik tőzsdére, azt a rendszer lényegében eladásként értelmezi, mert a tulajdonos Coinbase tárcája “már nem birtokolja” az adott eszközt. Ez időnként azért megtévesztő is lehet, mert a nagyobb tételben kereskedők általában éppen akkor utalják ki a saját tárcáikba a kriptóikat, ha rövidtávon nem terveznek további eladásokkat.

Végül, de nem utolsó sorban megjelent az árfolyamok egymáshoz képest való mozgását összehasonlító (correlation) statisztika is, ahol a magasabb százalékok az adott coin piaccal való teljes együtt mozgását, az alacsonyabb számok az attól való függetlenséget jelentik. Ez nem minden esetben lehet jó, hiszen például a képen is látható Augur(REP) az elmúlt hónapokban inkább stagnált, majd esni kezdett, miközben mások lassan növelni tudták a dollárban kifejezett értéküket.

A Top Holder Activity mindenképpen jobb átláthatóságot tesz majd lehetővé, a kérdés viszont az, hogy ennek vajon a bálnák is örülni fognak-e, vagy emiatt a jövőben inkább más oldalakat fognak-e előnyben részesíteni.

A Coinbase jelenleg 15 kriptopénz megvásárlására ad lehetőséget. Ha ennél nagyobb választékra vágysz, a MrCoin.eu oldalán több mint 400 altcoin között válogathatsz.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img