Vizsgálat alatt a BitMEX?

spot_img

A Bloomberg értesülései szerint a az amerikai Határidős Árutőzsdei Kereskedelmet Felügyelő Bizottság, a CFTC vizsgálatot indított a BitMEX kriptotőzsde ellen.

A határidős kereskedelem szabályozását végző szerv arra keresi a választ, hogy a BitMEX – annak ellenére, hogy nem regisztrált a CFTC-nél, megengedte-e, hogy amerikai befektetők vagy állampolgárok kereskedjenek a tőzsdéjén – árulta el a lapnak egy névtelen forrás.

A BitMEX kriptopénzekhez kötött határidős ügyleteket kínál, a CFTC pedig áruként tartja számon a bitcoint és más kriptopénzeket, ezért azok származtatott ügyletei is a felügyelete alá tartoznak.

Az eseményeket sem a CFTC, sem a BitMEX nem kommentálta. 

A CFTC márciusban a 1pool nevű tőzsdét marasztalta el, akik szintén engedély nélkül, árukkal és tőkeáttétellel biztosított kereskedést amerikaiaknak, és hamisan, magát licenszelt brókerként feltüntetve működött. A Marshall-szigeteken jegyzett cég 1 millió dolláros büntetést fizetett be. 

A Seychelle-szigeteken regisztrált BitMEX Hongkongban és San Franciscó-ban is működtet irodákat. A BitMEX, pontosabban annak CEO-ja, Arthur Hayes az utóbbi időben gyakran feltűnt a mainstream sajtóban is, főleg a Nouriel Roubini-val való legújabb vitája, majd az azt követő adok-kapok kapcsán.

BitMEX CEO v Roubini – a verbális boxmeccs összefoglalója

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img