Két és fél éves mélyponton az ETH/BTC árfolyam

spot_img

Az Ethereum árfolyama 0.02 BTC környékére csökkent az utóbbi hétben, mely a 2017 márciusi robbanásszerű emelkedésének kezdete óta a legalacsonyabb értéket jelenti. A második legnagyobb kapitalizációval rendelkező kriptopénz gyengélkedése a bitcoinhoz képest jól mutatja, hogy a piac jelenleg mennyire tanácstalan az altcoinok jövőjét illetően.

A bitcoin dominanciája (aránya a teljes kriptopiaci kapitalizációból) 65-66%-on jár az utóbbi napokban, ez a legmagasabb érték 2017 tavasza óta. Az ETH/BTC árfolyam múlt hétre zárt a korábbi 3-as támasz alá a heti grafikonon:

ETH/BTC heti grafikon a Coinbase adatai alapján. Forrás: Tradingview

Pusztán technikai nézőpontból ebben – hiába jár 30 alatt a heti RSI – benne van egy újabb komolyabb zakó esélye közel 30%-kal lejjebb található következő jelentős támaszig. Nyilván nem mindegy azonban, hogy közben mit csinál a bitcoin: A BTC 10k alá esése nagyobb arányú ETH zakót hozhat, míg a BTC megugrása esetén általános piaci optimizmus következhet, amely az Ethereum dollárban mért árfolyamára is pozitívan hathat.

Twitteren futottunk az alábbi tweetbe, mely azt kapargatja, hogy az ETH 2,5 évvel ezelőtt egy sokkal kezdetlegesebb értékajánlattal rendelkező kriptopénz volt, mint ma:

https://twitter.com/RyanSAdams/status/1150877399313240066

“Nem voltak még: ICO-k [voltak, csak nem annyi, mint 2017 második felében], decentralizált pénzügyi alkalmazások, második rétegű megoldások, infláció csökkenés 4,5%-ra, Maker ökoszisztéma, ETH 2.0 a láthatáron, a Microsoft szakembereknek szánt fejlesztő eszközei, Truffle okosszerződés eszköz 1,9 millió letöltéssel, Metamask 260 ezer havi aktív felhasználónál, saját Samsung tárca.”

Hiába céloz ezekkel az érvekkel a szerző, és sok más kriptós altcoin témájú tartalom arra, hogy “olcsó” az ETH, annak értékét még a fejlődés ellenére is nehéz meghatározni. Az árfolyam akkor fog elszállni, amikor a nagybefektetők úgy gondolják, hogy épp ezen az eszközön tudnak gyorsan, néhány száz százalékos további profitot elérni. Ne felejtsük el azonban, hogy a 2018 decemberi 80$ aljról idén még mindig közel 200% profitban járnak az élelmesek.

A tweetből idézett érvelésből jól látszik a fejlődés, és hogy az Ethereum nem megy sehova, a napi tranzakciószám nem alacsony, de a token értéke a halózat működése szempontjából jelenleg mindegy. És ez a legnagyobb fejlesztői közösséggel bíró, valóban használt kriptopénzek egyike.

Ha profi kereskedőktől értesülnél ETHEREUM kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókról, tippekről, csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img