John McAfee állítólag eltűnt

spot_img

A kriptovilág fenegyereke, a vírusírtóival világhírűvé vált John McAfee eltűnt, legalábbis ezt állítja kampányfőnöke. Azért van kampányfőnöke, mert éppen a 2020-as amerikai elnökválasztásra készül. A munkatárs, Rob Benedicto Pacifico Juan Maria Loggia-Ramirez vette át McAfee Twitter fiókjának kezelését, így értesülhetett a világ arról, hogy nyoma veszett a híres programozónak.

Nem előzmények nélküli a dolog, még július 19-én ugyanis arról tweet-elt McAfee, hogy a CIA “megpróbálta begyűjteni”, éppen a tenegeren van, a következő napokban hallgatni fog. A tweet-hez csatolt fotón feleségével látható egy hajón, mindkettőjük kezében gépfegyverekkel.

Kissé hiteltelenné teszi az egészet az, hogy az egyik következő tweet végén a “this is not a publicity stunt”, vagyis: “ez nem egy médiahack” mondat szerepelt, ez tipikusan akkor hangzik el, amikor valaki médiahack kísérletet hajt végre, vagyis szeretné felhívni magára a média, és a világ figyelmét valamivel.

Arról nem is beszélve, hogy a július tizenkilencedikei, a CIA “begyűjtési kísérletéről” beszámoló tweet után alig három nappal, huszonkettedikén már a kutyájáról, és arról tweetelt kedélyesen, hogy elromlott a légkondi, és fürödni sem lehet a hajójukon:

Ezt követően szintén huszonkettedikén, azaz két nappal ezelőtt még tweetelt egyet arról, hogy micsoda romlott intézmény az igázságügyi minisztérium, ezután azonban egy napra valóban elhalkult a fiók. Majd tegnap jelentkezett McAfee csatornáján a kampányfőnöke, arról számolt be, hogy “jó oka van” azt feltételezni, hogy munkáltatóját letartóztatták a hatóságok.

Egy négy tweet-ből álló “sorozatot” tett közzé, az elsőben számolt be arról, hogy letartóztatást feltételez, a másodikban már azt írta, hogy akkor beszélt McAfee-val utoljára, amikor felszálltak a hajójára, “feszült, de kontrollált” volt a szituáció elmondása szerint. Hozzátette azt is, hogy a telefonjaikat elvették, és még egy cigarettát sem adtak McAfee-nak.

Ekkor jött azonban az igazán érdekes tweet, a kampányfőnök ugyanis arról számolt be, hogy ha McAfee nem kerül elő a következő “bejelentkezési időpont” során, akkor “események történnek”, állítása szerint főnöke kényes információkkal rendelekezik egyesekről.

A következő bejegyzésből megtudhattuk, hogy az egyéni szabadságért, és a zsarnokság ellen további is harcolni fognak, McAfee eltűnése sem akadályozhatja meg őket ebben, illetve természetesen követelik a szabadonengedését:

Cikkünk születéséig még három tweet jelent meg John McAfee twitter fiókjában, ezekben köszönetet mondanak a támogatásért, gúnyolódnak az ellendrukkereken, illetve ismét kijelentik, hogy nem médiahackről van szó. Figyelemmel kísérjük az eseményeket, ha bármit megtudunk McAfee hollétéről, beszámolunk róla, kövess minket Discord csatornánkon, ne maradj le erről sem!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img