Norwegian Airlines: kriptotőzsdét hoz létre Európa egyik legnagyobb légitársasága

spot_img

A Norwegian Airlines egy norvég központú fapados légitársaság, aminek 195 repülőgépével a világ 500 különböző pontjára juthatnak el az utazni vágyók. A vállalatot 1993-ban hozta létre a most 73 éves Bjørn Kjos, aki két héttel ezelőtt mondott le igazgatói pozíciójáról. A helyét fia, a 41 éves Lars vette át, aki a családi vállalkozásban végzett tevékenysége mellett, egyike Norvégia ismert bitcoin befektetőinek is. A róla szóló sajtóértesülések szerint, 400 000 dollárnyi BTC-vel rendelkezhet, amit jórészt még valamikor a 2017-es nagy bumm előtt vásárolhatott magának.

Lars az igazgatói cím átvételét követően nem vesztegette az időt és több újítás bevezetésének is nekifogott. Ennek keretében augusztustól a norvég állampolgárok már nem csak hogy bitcoinért is megvásárolhatják majd a jegyeiket a társaság gépeire, de akár kereskedhetnek is, az ugyancsak a Norwegian Airlines által beindítani kívánt kriptotőzsdén, ami az NBX (Norwegian Block Exchange) nevet fogja viselni. A tervek szerint, a tőzsdét teljes egészében integrálni fogják a vállalat hűségrendszerébe és az itt kereskedők az aktivitásuknak megfelelő hűségpontokat kaphatnak, amiket például repülőjegyek vásárlására is felhasználhatnak.

A hírekkel kapcsolatban érdemes még megemlíteni azokat az elemzői kommenteket is, melyek szerint sokkal inkább üzleti megfontolások és nem a trónörökös kriptopénzek iránti rajongása állhat a fenti lépések mögött. Szerintük a cég most más területekre próbálhat betörni és diverzifikálni akarja a bevételi forrásait. Erre azért lehet szükségük, mert a cég papírjainak értéke hatalmasat esett az elmúlt egy év során, így talán az újjáéledni látszó kriptopiactól remélhetik, hogy segíthet visszarántani a Norwegian-t a szakadék széléről.

Ha forintért szeretnél bitcoint vásárolni, látogass el a Coinmixed oldalára.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img