A Bitcoin után a Facebook Libra a legismertebb kriptopénz

spot_img

Noha a Bitcoin helyére pályázó Ethereum és XRP már 4 és 7 éve velünk vannak, egy friss felmérés szerint ez az idő sem volt elegendő arra, hogy akár csak megközelítsék a bitcoin ismerettségét, sőt: az alig 1 hónappal ezelőtt bejelentett Facebook Libra már felül is múlta őket ebben a tekintetben.

A britt eToro kereskedőoldal 600 fős kutatása alapján, az emberek 58%-a hallott már a bitcoinról, a második legismertebb kriptopénz azonban nem a már évek óta ismert nevek közül került ki. Ezt a helyet a még nem is létező Libra szerezte meg 16%-kal, míg a harmadik az Ethereum lett, 12%-os ismeretséggel.

A hírnév persze nem minden. A Librát ismerők 54%-a szerint megvan az esélye annak, hogy a Facebook visszaélhet a fizetések során megszerzett információkkal és csak 17%-uk lenne hajlandó a pénzét a közösségi oldal által kibocsátott valutára átváltani.

Néhány nappal ezelőtt, a MrCoin.eu képviselője egy 20 perces podcast keretében foglalta össze a Librával kapcsolatos tudnivalókat.

Mi az a Facebook Libra? A MrCoin.eu stratégiai igazgatója a Millásreggeliben foglalta össze a közösségi oldal készülő kriptopénzével kapcsolatos tudnivalókat

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img