Pit: saját tőzsdét indít a legnagyobb bitcoin tárcaszolgáltató

spot_img

A több, mint 40 millió itt létrehozott wallettel, a blockchain.com a világ legnagyobb bitcoin tárcaszolgáltató alkalmazása. Az oldal tegnap jelentette be, hogy hétfőn elindítja a PIT névre keresztelt kriptopénnz tőzsdéjét is.

A váltón 26 kereskedési pár lesz majd elérhető, de a PIT legnagyobb erénye nem ez, hanem a sebesség lehet. A blockchain.com állítása szerint, a PIT a világ leggyorsabb kripto tőzsdéje, ami 1 mikroszekundum teljesíti az itt feladott ügyleteket, ami az automatizált kereskedést végzők mekkájává teheti. A tőzsde felhasználói felülete emellett teljesen testreszabható lesz. Mindenki beállíthatja, hogy milyen megrendeléstípusokat és grafikon beállításokat lásson a saját képernyőjén.

A kitűzött célok megvalósításáért egy all-star csapat felel. A tőzsdét a new yorki tőzsdétől, a Google-től, a Goldman Sachs-től, a Revolut-tól és több más ismert pénzintézettől érkező szakember gárda hívta életre. A PIT-nek nekik köszönhetően sikerült erős európai, brit és amerikai banki kapcsolatokra is szert tennie, így a be- és kifizetések kezelése is zavartalan lehet.

A tőzsde sávos jutalékrendszert fog alkalmazni. A havi 100 000 dolláros forgalom alatt kereskedőktől 0.14%-ot fognak levonni a limites és 0.25%-ot a market orderek teljesítéséért.

Érdekesség, hogy 2014-ben egy rövid ideig a Binance alapítója is a blockchain.com alkalmazásában ált, mint technikai fejlesztésekért felelős igazgató, ám őt végül elbocsátotta a cég. CZ nem sokkal ezután döntött úgy, hogy egy saját tőzsde létrehozásába kezd.

Ha forintért szeretnél bitcoint, litecoint vagy ethereumot vásárolni, látogass el a Coinmixed oldalára.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img