#altszn

spot_img

Izgalmas tweet-et tett közzé tegnap délután Changpeng Zhao, a Binance első embere. Az altok kerültek szóba, jó eséllyel azért, mert egyre többen kíváncsiak, hogy mikor jön már a BTC bullrun-okat némi fáziskéséssel követő alt-season, a bitcoin után megjelent coinok, és tokenek felfutása.

A tweet szerint noha még mindig kockázatos befektetésekről van – vagy lesz – szó, van egy fontos különbség: 2017-ben még csupán whitepaperekről volt szó, most azonban már termékekről, és felhasználókról. Megfogalmazása szerint az ipar sokkal “egészségesebb” már.


Mindeközben a CoinShares elemzése nem feltétlenül tükrözi Changpeng jóslatait, legalábbis szerintük – és minden józan szemlélő szerint – egyelőre nyoma sincs annak a piacon, hogy az altok árfolyama emelkedésnek indulna. Úgy látják, hogy a BTC kapja a piac teljes figyelmét, olyannyira, hogy szinte nem is jut semmi másnak.

Ez a kijelentés azért túlzónak hathat, hiszen az altcoinok sokasága valóban nem indult még emelkedésnek, az elmúlt hetek során azonban a top coinok, köztük például az LTC, és az ETH szintén jelentős árfolyammozgásokat produkált.

Emellett az is tény, hogy április óta 15%-al nőtt a bitcoin piaci részesedése, 50%-ről egészen 65%-ig a CoinMarketCap adatai szerint:

A BTC piaci dominanciája 2013 július – 2019 július.

Az idő múlásával valóban fejlődnek azok a projektek, amiket tudatosan építenek a projektgazdák, ilyen például a Kripto Akadémián is sokszor emlegetett Vechain, ez a coin számos jelentős partneri megállapodást kötött az elmúlt hónapok során. Nem panaszkodhat a Stellar sem, ők a Western Unionnal kötöttek együttműködési megállapodást márciusban, ráadásul a Coinbase-en is elérhető már, szintén március óta.

Természetesen említésre érdemes a Ripple is, a projekt első embere tavaly év végén egyenesen úgy fogalmazott, hogy nem partnerei leszne a SWIFT-nak, hanem lenyomják őket, bizonyára a több mint 200 RippleNet partner adja ezt az óriási önbizalmat.

Mindezek ellenére most még nem tudhatjuk, hogy miben lesz más a következő altseason, ahogy azt sem, hogy mikor indul. Az viszont biztos, hogy 2017 óta valóban sokat fejlődtek, “értek” az altcoinok, érzékelhetően hitelesebb, komolyabb a terület egésze.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img