Max Keiser: Buffett-nek igaza van, a bitcoin patkányméreg, ő pedig a patkány

spot_img

A Russia Today fenegyereke, Max Keiser időnként beszámol a bitcoin-, és a kriptopénzek aktualitásairól, sőt, vitapartnereivel is előfordul, hogy eszmét cserél a kérdésben. A kissé extrém nézeteket valló elemző szerint “az összes létező eszköznél” jobban fog teljesíteni a bitcoin, ha John McAfee fanatizmusát nem is éri el, de egy alternatív univerzumban McAfee lehetne a Jedi mester, Keiser a padawan a kriptopénzek templomában.

Sokadmagával Keiser az intézményi befektetők piacralépésére vár “hamarosan”, ez hitvallása szerint üstökösszerű emelkedést hoz majd. Hogy ez pontosan mikor történhet meg, az ritkán kerül szóba, ám a veterán riporter szerint ez nem is olyan fontos. Azt viszont hozzáteszi okfejtéseiben, hogy az intézményesített befektetők megjelenése új eszközosztájt-, és termékek egész sorát hozza majd.


Nemrég azzal keltett meglepetést a markáns véleményiről ismert Keiser, hogy látszólag egyetértett Warren Buffett elhíresült kijelentésével, miszerint a bitcoin “patkányméreg”, majd sietve hozzátette, hogy a patkány maga Warren Buffett. Valóban markáns, sőt, talán túlságosan is erős vélemény, de lelke rajta, ez is egy vélemény.

Hozzátette azt is, hogy Jamie Dimon – a JP Morgan első embere –szerk. – is patkány.

Warren Buffett: A Bitcoin patkányméreg. A négyzeten.

Tény, és való, később az “omahai orákulum”-ként is emlegetett Buffett némiképp módosította véleményét:

Warren Buffett: Már nem patkányméreg, csak tévedés a Bitcoin

Visszatérve Keiser gondolataira, úgy látja, hogy sok nagybefektető “vágyik” arra, hogy beléphessen a piacra, ehhez azonban először nagy mennyiségű BTC-t kell venniük, hogy előkészítsék vonatkozó termékeik indítását. Pontosabban az árat kell felhajtaniuk, miután cselekednének, ennek eszköze a vásárlás.

Meggyőződése szerint “jobban teljesít majd” a bitcoin, mint az arany, a kötvények, mint “minden”.

Megtudhattuk azt is, hogy a kriptopénzek piacán tapasztalható nagymértékű volatilitást egész egyszerűen úgy kezeli, hogy tüzet gyújt fiat pénz bankókból a nappalijában.

A tüzön pedig mályvacukrot készít. Mielőtt azonban teljesen leírnánk a korosodó szakembert, fontos megemlítenünk, hogy ő volt az, aki három dolláros árfolyamnál határozottan vásárlásra buzdította nézőit.

Keiser a KITCO News vendégeként, érdemes megnézni az interjút, lendületes, izgalmas, tartalmas.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img