Bitcoin Vault: ismét napirendre került a visszavonható Bitcoin tranzakciók kérdése

spot_img

2016-ban 3 fejlesztő tett javaslatot az általuk kifejlesztett Bitcoin Vault (Bitcoin Széf) protokoll beillesztésére a Bitcoin hivatalos forráskódjába. A Bitcoin Vault célja, hogy megakadályozza a rossz szándékú szereplőket abban, hogy ellophassák mások coinjait.

A ‘széf’ használatával a tranzakciók egy előre meghatározott késleltetéssel kerülnének végrehajtásra, ami a tulajdonosok számára lehetőséget biztosítana arra, hogy visszavonhassanak egy nem kívánt, vagy nem általuk kezdeményezett utalást. Maga a széf egyébként nem más, mint egy új bitcoin cím, aminek generálásakor meg kell határozni az ott tárolt coinok kimenő tranzakcióira vonatkozó késleltetés hosszát, majd ezt követően átutalni ide a biztosítani kívánt BTC-t.

Az ajánlatot anno végül elutasították, mivel annak beillesztéséhez egy hard forkra lett volna szükség, ám tegnap egy másik Bitcoin fejlesztő ismét napirendre tűzte a témát és véleményt kért más fejlesztőktől is a Vault esetleges implementálásáról. Noha az új ajánlat is a ‘széf’ eredetileg megírt kódját használná fel, azt a Bitcoin már meglévő funkcióihoz igazodva, egy hard fork nélkül is hozzá lehetne adni a forráskódhoz.

“Az elmúlt évek tapasztalatai alapján nem csak a hétköznapi emberek, de a tőzsdék sem voltak képesek arra, hogy biztonságosan tárolják a privát kulcsaikat. Bár a tranzakciók visszavonásának lehetősége önmagában nem oldaná meg a lopásokkal kapcsolatos problémákat, a jelenlegi környezetben nagyon hasznos lehetne egy ilyen funkció bevezetése. “

Amennyiben a javaslat elfogadásra kerül és megvalósítják, a széf használata önkéntes lesz, vagyis a jövőben a felhasználók dönthetnék majd el, hogy az azonnal végrehajható utalásra lehetőséget adó normál, vagy az időzáras megoldást preferálják-e inkább.

Ha nem akarod másokra bízni a megtakarításaid védelmét, próbáld ki a MrCoin oldalát, ahol egyből a saját tárcádba utalják át az itt megvásárolt kirptopénzeket.

Te mi gondolsz a 'széf' funkcióról?

Eredmény

Betöltés ... Betöltés ...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img