Crypto.com: már megtakarításra ösztönöz a kriptós költések megkönnyítésére létrehozott alkalmazás és bankkártya

spot_img

A Monaco Coin-t (MCO) 2017-ben hozták létre azzal a céllal, hogy egy kriptopénzek elköltésére is alkalmas, VISA kompatibilis bankkártyát és fizetés alkalmazást hozzanak létre. A projekt a domain név megszerzése után Crypto.com-ra keresztelte át magát és néhány héttel ezelőtt, Szingapúr mellett az Egyesült Államokban is elindította szolgáltatását.

Az ígéretek szerint a következő cél Európa meghódítása lesz, ezért röviden összefoglaljuk, hogy a szolgáltató milyen ajánlatokkal igyekszik magához csábítani a felhasználókat..

A Crypto.com ökorendszere kétféle tokennel rendelkezik. Az első az ERC20 kompatibilis MCO, aminek letétben tartására a bankkártyák igényléséhez és használatához van szükség. Míg kevesebb MCO-val lényegében csak magának a kártyának a használatára lehet jogosultságot szerezni, feljebb lépkedve már a vásárlások után járó visszatérítési bónuszok, magasabb ATM limitek és olyan extra szolgáltatásokat is megszerezhetőek, mint például az ajándék Netflix és Spotify előfizetés.


Forrás

A Crypto.com második tokenje a CRO, ami egy saját blokkláncon futó kriptopénz. Legfőbb funkciója, hogy összekötő kapocsként szolgáljon és gyorsabb, olcsóbb átváltásokat tegyen lehetővé a fizetési alkalmazás által támogatott digitális valuták között. Lényegében a CRO lesz a Crypto.com saját XRP-je, de emellett különböző bónuszokat is kínál bizonyos felhasználási módok, például online vásárlások, vagy ismerőseink számára indított tranzakciók esetében.

A CRO-ból összesen 100 milliárd darab létezik, de ennek eddig még csak 4%-a került kibocsátásra. A maradékot fokozatosan teszik majd elérhetővé, egy 60 hónapon át tartó airdrop formájában. Az airdropban azok vehetnek részt, akik MCO tokenekkel rendelkeznek, a jutalom megállapítása során pedig az utolsó 12 hónap során, a hivatalos walletben tárolt MCO-k átlagos darabszámát veszik figyelembe.

Az MCO tokenek piaci részesedése jelenleg 60 millió dollár körül alakul, a CRO-é viszont már 400 millió felett jár. Ennek oka, hogy a bónuszként kiutalt CRO-kat csak 12 hónappal az utalást követően lehet elkölteni, addig azokhoz nem nyúlhatnak hozzá a befektetők.

A tokenek tárolásán túl, a hivatalos wallet több passzív befektetési lehetőséget is támogat.

Az ‘Earn‘ program keretein belül fix 1 és 3 hónapos, valamint rugalmas lekötési időkkel lehet letétbe helyezni különböző kriptopénzeket, amire éves viszonylatban 2-8%-os kamatot ígér a Crypto.com, amit a lekötött kriptovalutákban írnak jóvá a számlákon.

Az Earn programban jelenleg támogatott kriptopénzek


Lekötéssel elérhető kamatok (balra: ha nem rendelkezünk MCO-val, jobbra: ha MCO-t is stakelünk)

A felhasználók egy minimum 20 dolláros lekötéssel részt vehetnek az ‘Invest’, vagyis befektetési programban is, aminek teljesítményéről a napokban tettek közzé egy blogbejegyzést. A Crypto.com saját algoritmikus kereskedő robotja, az idei év első félévében +109%-os hasznot ért el, amivel túlteljesített több ismert tőzsdei mutatót is.

Growth, Balanced, Conservative: a Crypto.com kereskedési stratégiái. Crypto HF Index, S&P500: hagyományos tőzsdei mutatók.

Habár ezek a funkciók izgalmasak lehetnek egy hosszú távon gondolkozó befektető számára, mégis furcsának tűnnek egy olyan startup termékében, amit elvileg éppen a kriptopénzek elköltésére, nem pedig a HODL támogatására fejlesztettek ki. Egy fizetési appnál ugyancsak bonyolult lehet a kettős token rendszer és az azokhoz köthető különböző bónuszok észben tartása is, hiszen egy vásárlás során senki sem fog nekiállni és a felhasználói útmutatót böngészve azon gondolkozni, hogy most éppen melyik token elköltésével járna jobban.

Az amerikai bevezetéssel remélhetőleg több felhasználói visszajelzés is eljut majd hozzánk, így az európai indulásra már pontosabb képünk lesz a Crypto.com által kidolgozott rendszer gyakorlati előnyeiről és hátrányairól.

Az MCO tokenek a MrCoin oldalán forint ellenében is megvásárolhatóak.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img