Chainlink FUD és FOMO

spot_img

Kezdjük a negatív hírrel. A Chainlink és annak spekulánsai a 2019-es év nagy nyertesei voltak, a LINK bekerült az idei év legtöbbet hozó altcoinjai közé. A LINK akkor került a középpontba, miután a Google egy blogposztjában foglalkozott és kísérletezett a rendszerükkel. Aztuán az árfolyam két hét alatt majdnem megtízszereződött.

Az új lendület még folytatódott a Chainlink néhány bejelentésével: sokan már az új Ethereumként kezdtek beszélni a projektről. 

Ez elmúlt hetekben viszont a Chainlink árfolyama folyamatosan esett, ami szimpla korrekciónak is nevezhetnénk, ha nem öveznék gyanús körülmények. A 4,8 dolláros csúcs elérése óta ugyanis 14-szer 700,000 darab LINK került eladásra, aminek mindegyike néhány címen ment keresztül, mielőtt a Binance-re került volna. 

A TrustNodes írója ezt a fejlesztőcsapat dumpjának nevezte – ezzel a kommentmezőben és Twitteren is kitört a verbális háború azok között, akik FUD-nak nevezték a hírt és azok között, akik szerint a LINK igazából egy átverés.

„Az etherscan adatai alapján 14-szer került 700 000 darab LINK eladásra, összesen 9,8 millió darab, nagyjából 30 millió dollár értékben.” – írja a TrustNodes. Indoklásul a nagy pumpa előtti hosszú kanócokat hozzák fel, amik nem természetesnek, hanem pump-indító próbálkozásnak tűntek. 

A market cappel összehasonlítva a trading volumen is elég kiugró volt (1,4 milliárd dollár market cap kontra 863 millió dollár volumen egy nap alatt), ami arra utalhat, hogy nem a forgalomban lévő coinok, hanem azok kerülhettek a tőzsdére, amik a csapatnál maradtak.

A Chainlink 2017-ben tartott ICO-t, akkor 32 millió dollárt sikerült összegyűjteniük. Az 1 milliárdos készletből 650 milliót tartott meg a csapat (bár ennek fele a node-okhoz került, de legjobb információink szerint bármikor hozzáférhetőek) és 350 millió került a piacra. Ebből egy 9,8 milliós eladás már nem is tűnik soknak, hiszen az jöhetett egy bálnától is. A csapat ellen szól , hogy virágnyelven bár, de az egyik sajtóközleményükben megírták, hogy a további költségek fedezése miatt, eladnak majd a készleteikből – vagyis a 32 millió dollár is elég gyorsan fogyhat.

A Chainlink viszont előjött egy újabb nagyszabású partnerbejelentéssel: a COTI a Chainlink hálózatára ülteti a Global Trust System nevű szolgáltatását. A Chainlink hálózatán ezzel egy olyan szolgáltatás lesz elérhető, ami ún. Trust Score-t, vagyis egy megbízhatósági osztályzatot rendel a hálózat szereplőihez és ezeket felhasználja a konszenzus kialakítása során. 

A szolgáltatás megtudja majd különböztetni a káros, csaló, rosszindulatú hálózati szereplőket, amíg az etikus működést jutalmazni tudja. Mindezt valós időben, minden aktivitást és tranzakciót figyelve. Az egész blokklánc iparra komoly hatást gyakorolhat, ha sikeresen működik majd a GTS – a LINK-párti tábor már most imádja az elképzelést.

Igazságot nem tudunk tenni, de az biztos, hogy rengeteg kriptós figyeli most a LINK-et és annak árfolyamát: ha te is beszállnál a buliba, akkor a Mr. Coin-on forintért is kaphatsz LINK-et. 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img