Mi mindannyian vagyunk Satoshi

spot_img

Lélekemelő, sőt, magasztos gondolatot tett közzé Changpeng Zhao (CZ), a Binace első embere. Tweetje szerint “Mi mindannyian vagyunk Satoshi”, azonban nem fejtette ki, hogy mire gondol pontosan, bár ezt megtette helyette a közösség. Nem előzmények nélküli a tweet, hiszen ahogy arról mi is beszámoltunk, újabb Satoshi “leleplezés”, pontosabban előlépés történt a homályból, valaki a múlt héten ismét azt állította, hogy bizony ő alkotta a Bitcoin redszerét.

Persze Craig Wright-ra is utalhatott CZ, hiszen néhány hónapja, idén áprilisban egy másik, kissé indulatosnak tűnő tweetjében arról írt, hogy Wright nem Satoshi, ha nem lesz vége ezeknek az állításoknak, akkor delistáznak, utalva ezzel a Satoshi’s Vision nevű kriptopénz projektre, mely Wright szárnyai alatt indult.


Visszatérve a kriptopénztőzsde vezér tegnapi posztjára, a követői között sokan mélyen egyetértettek a kijelentéssel, hozzátéve, hogy Satoshi mi magunk, az adoptálók, a bitcoin-t használók vagyunk, sőt, egészen Martin Luther King-i magasságokba röpült a gondolatmenet:

Az építők. A cselevők, A hívők. A felhasználók. A tanítók. A tanácsadók. #WeAreOne Minden más csak zaj.

Újabb Satoshi imposztor bukkanhatott elő?

Az egyén- és az egyének sokaságából álló közösség kapcsolata ősi filozófiai kérdés, természetesen mindannyian magunkon viseljük mindenki más bizonyos jegyeit, akár tulajdonságait, is, talán minden ember csupán régóta ismert személyiségjegyek egyedinek gondolt kombinációja, gondolkodó ember legyen a talpán, aki erre választ tud adni. Mindenesetre ajánljuk olvasóinknak a Brian élete című, nemrég éppen negyven évessé vált vígjáték-klasszikust, szórakoztató módon kaphatunk képet arról, hogy hogyan működnek az emberek.

via GIPHY

Felmerül a kérdés, hogy egyáltalán van-e jelentősége annak, hogy pontosan ki is volt Satoshi, erre mi nem tudunk választ adni, azonban kíváncsiak vagyunk olvasóink véleményére, mondd el egy komment formájában, hogy te mit gondolsz!

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img