Istanbul 1: októberben érkezik a következő Ethereum hard fork

spot_img

Az Ethereum fejlesztői megállapodtak abban, hogy október 16-ra időzítik a blokklánc következő szoftver frissítését. Ennek során 6 módosítást hajtanak majd végre az Ethereum kódjában, de mindez még csak az első része lesz az Istanbul névre keresztelt hard fork párosnak.

Az Istanbul 1 részben a ProgPow algoritmus bevezetését készíti majd elő, ami szélesebb körben, gyengébb hardverekkel is lehetővé teszi majd az Ethereum bányászatát, de ennek élesbe állása majd csak a jövőre érkező Istanbul 2 hard forkkal fog megtörténni. Az Istanbul 1 ezen felül még segíteni fogja a Zcash és az Ethereum blokkláncok közötti együttműködést (interoperability), nagyobb védelmet garantál majd bizonyos támadási módok ellen (replay attacks) és általánosságban javít majd a hálózat stabilitásán is.

https://twitter.com/VitalikButerin/status/1163839262799912960

A “diktátor” nem vett részt az Istanbul előkészítésében – írta Vitalik Buterin, utalva ezzel saját magára.

Az Ethereumot korábban már több kritika is érte amiatt, hogy túlságosan függővé vált néhány ismert képviselőjétől, így a decentralizáció jegyében Buterin már tavaly is utalt arra, hogyha nem is teljes mértékben, de szeretné kivonni magát az Ethereum további fejlesztéséből.

Az októberre ígért Istanbul és a januári Ethereum 2.0 indulás együttese sokak szerint pozitív hatással lehet majd az ETH tokenek árfolyamára, amiket jelenleg 185 dolláros árfolyamon vesztegetnek az ismertebb váltókon. Ha forintért szeretnél Ethereumot vásárolni, látogass el a Coinmixed oldalára.

Vághatjuk a centit? Fél év múlva érkezhet az Ethereum 2.0

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img