Vegyük el Satoshi bitcoinjait?

spot_img

“Égessük el a Satoshi által kibányászott 980 000 BTC-t. Ehhez egy forkra lesz szükségünk, de ha addig senki sem utalja át azokat egy másik címre, akkor egyébként is elveszett coinokról lenne szó. Vessünk véget az ebből eredő bizonytalanságnak.”vetette fel a Paxful bitcoin kereskedő platform igazgatója.

Ray Youssef szerint az időről-időre megjelenő, magukat Satoshinak kikiáltó személyek instabillá teszik az egész piacot és ezért gondolja szükségesnek, hogy a közösség kivegye a kezükből a közel egymillió BTC-s (mintegy tízmilliárd dolláros) adut. Ezek megsemmisítésére egy többség támogatásával végrehajtott forkkal lenne lehetőség, amin egy érvénytelen címre utalnák át a Bitcoin alapítónak tulajdonított coinokat. Az ötlet nem igazán nyerte el a közösség támogatását.

  • “‘A korán kibányászott bitcoinok közül nem mindegyik Satoshié. Ha ezt megtennénk, sok olyan ember is áldozatul eshetne ennek, akik a kezdetek óta velünk vannak.
  • Az egyik legjobb dolog a Bitcoinban, hogy akár 20 év múlva is viszajöhetsz és a coinjaidat ugyanúgy biztonságban találhatod. Ha most kiderülne az, hogy ha bizonyos ideig nem mozgatod őket akkor veszélybe kerülhet a vagyonod, az nagyon rosszul venné ki magát.
  • Cenzúra Bitcoin módra?
  • Talán még nem hallottál róla, de a Bitcoin lényege, hogy megváltoztathatatlan. 
  • Ez az! Füstöljük ki Satoshit a rejtekhelyéről!
  • Miért is ne? Égessük csak el az összes hodler bitcoinját.”

A blokkláncok történelmének eddigi legnagyobb utólagos megváltoztatására egyébként az Ethereum esetében került sor. Ha szeretnél többet is megtudni erről, olvasd el az esetről készített cikk sorozatunkat.

Ethereum-történelem: A híres-nevezetes DAO hack

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img