A BXY token első két hónapja: jó vagy rossz?

spot_img

A Coingecko market cap listájának 380. helyén tanyázik a Beaxy tőzsde natív tokenje, a BXY. Jelenleg is történelmi aljon van, miután a tőzsde júniusi indulása után ugrott egyet, kb 10 centes szintre, azután pedig 3 centre csorgott vissza. Jelenleg 43 000 dolláros napi volumennel cserélik. 

Persze az altcoin télnek nevezett időszakban ez nem meglepő, sokan viszont a Beaxy tőzsde és token gyors felfutásában reménykedtek, és persze abban, hogy a Binance Coinhoz hasonló pályát ír le a natív token.

A BXY árfolyamán a staking rendszer elindulása sem segített sokat, majd a tíz nappal ezelőtti XRP kereskedés leállítása sem, amit azért kellett megtenni, mert néhányan dumpolták az XRP-t, ami így 40%-ot esett a többi tőzsdéhez képest.

BXY (közel) két hónap alatt

Az „exchange-based” tokenek a tőzsdék működtetőinek biztos receptnek tűnnek hosszútávon, de lássuk hogyan alakult a már befutott tőzsdetokenek árfolyama az első két hónap során.

A BNB a Binance indulása utáni első két hónapban: pár hét oldalazás, aztán 2.65 dolláros csúcs, majd újabb oldalazás. A Binance szerencsés időpontban, pont a 2017-es hájp előtt indult útnak.

A KuCoin tőzsde és a KCS a Binance sikerét szerette volna lemásolni. Árfolyama a többi altcoinhoz hasonlóan 2018 jaunár elején tetőzött (kb 20 dollárnál), majd azóta is lapos árfolyammal, 90%-os mínuszban van.

A Bitfinex-et is működtető iFinex vállalat dobta piacra a LEO Tokent, ami a tőzsde tokenjének szántak. A többitől eltérő kontextusban és hangulatban, ebben az évben dobták a piacra. Árfolyama az első hónap után 2 dollár felett tetőzött, azóta 1,17-re esett.

Úgy tűnik a BXY inkább a többi altcoinhoz hasonló lassú csökkenés pályára állt be. Mivel a BTC dominancia rendszeresen 70% körül alakul, a BXY-t pedig nagyrészt BTC párban cserélik (USDT-ben is lehet, de ennek volumene elenyésző), komoly ugrásra nem számíthatunk. De mi kellhet az árfolyamnövekedéshez? Az új altcoin szezon mellett például a staking rendszer sikere és ennek híre – bár ezt 2019 közepén elég nehéz lesz elérni. Aztán kellene még egy csomó beáramló felhasználó a tőzsdére, ebben viszont nem áll rosszul a Beaxy, bár legjobb tudomásunk szerint kicsit alábbhagyott a lelkesedés. Valószínűleg még idén ősszel beindul a Binance US is, vagyis elég komoly kihívóval kell majd osztoznia az amerikai piacon a kis tőzsdének.

Korai tehát temetni a BXY tokent, várjuk ki a végét a csúcsot!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img