Te szeretnéd vásárlás közben ellenőrizni a termékek eredetét?

spot_img

Egy friss felmérés szerint, a fogyasztók vásárlási döntéseit már nem elsősorban az árak, hanem a termékek minősége határozza meg. A trend még a világ kevésbé tehetősebb térségeiben is terjedőben van. Kínában például a sorozatos botrányok miatt egyre többen hajlandóak felárat fizetni azért, hogy a megbízhatóbbnak tartott, külföldi forrásból származó gyógyszereket vásároljanak maguknak.

A nagyvállalatok részben erre az igényre reagálva törekednek arra, hogy bevezessék a vásárlók bizalmának megszerzését és ezzel versenyelőnyt jelentő megoldásokat. Ebben lehet segítségükre a blokklánctechnológa és azok a kriptós startupok, akik az árucikkek eredetét és életútját hitelesen rögzítő alkalmazások fejlesztésén dolgoznak. A gyógyszerektől kezdve, az élelmiszereken át, egészen az autóalkatrészekig, számtalan területen nyílhat lehetőség ezek bevezetésére és széleskörű alkalmazására.

De mi lenne akkor, ha ez már nem csak egy lehetséges jövő lenne, hanem bárhol és bármikor igénybe vehetnénk egy ilyen szolgáltatást? Kihasználnánk őket? Szükségünk lenne rájuk? Rászánnánk vásárlás közben az időt arra, hogy a telefonunkkal leolvassuk a különböző termékeken található vonalkódokat, vagy továbbra is ellenőrizetlenűl tennénk bele azokat a kosarunkba ugyanúgy, mint eddig?

Legutóbbi szavazásunkhoz hasonlóan, először ismét a nemzetközi oldalakon kerestük a választ a kérdésünkre, ami után kiváncsiak lennénk a ti véleményetekre is.

Korábbi szavazásunk eredménye

  • Ezzel biztos megnövekedne a vásárlásra fordított idő. Nem használnám minden termék esetén, de a friss(?) zöldségeket például lehet, hogy megnézném vele.
  • Baromira idegesítő lenne, ha percekig kellene sorba állni egy pult előtt csak azért, mert ketten-hárman éppen vonalkódokat olvasnak.
  • A srácomnak sajnos gyógyszereket kell szednie. Azokat biztosan leellenőrizném.
  • Őszintén szólva én nem akarom tudni, hogy a tehenet amit a haveroknak fogok hamburgerként felszolgálni hogy hívták és milyen boldogan élt a farmján, amíg le nem vágták.
  • Nemrég rendeltem valamit az Amazonról, amiről kiderült hogy hamisítvány. Szerintem akkor hasznát vettem volna egy ilyen alkalmazásnak.
  • Ez a jövő! Nem is értem, hogy mások miért nem képesek ezt felfogni.
  • Én kifejezetten csak olyan termelőktől származó árukat vásárolnék, ahol az állatokat még ha csak arra a kis időre is, de normális körülmények között tartják. Erre használnék egy ilyen alkalmazást.

Most pedig ti jöttök:

A hétköznapokban milyen gyakran vennél igénybe, egy árucikkek eredetének ellenőrzésére való (ingyenes) alkalmazást?

Eredmény

Betöltés ... Betöltés ...

Balage tegnap este az ellátási láncok biztosításában szerepet vállaló WABI-t is elemezte, ami egyszer már 94%-os profitot termelt az Őt követők számára. A Wabi a MrCoin oldalán forintért is megvásárolható.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img