A fizetésed hány százalékát fogadnád el kriptopénz formájában?

spot_img

A nagyobb kriptós vállalkozásoknál egyáltalán nem megy ritkaságszámba, ha az ott dolgozóknak a fizetésük egy részét vagy egészét valamilyen kriptopénzben írják jóvá. A Binance munkatársai például javarészt BNB-ben kapják meg a napi betevőre valót, míg a Coinbase első alkalmazottja, Olaf Carlson-Wee maga kérte, hogy kriptopénzben utalják neki a fizetését. Döntése később több száz millió dolláros hasznot jelentett a számára.

OCW: 200 millió dolláros profit az Ethereumnak köszönhetően

De hogy egy közelmúltból vett példát is bemutassunk: elég nagy a valószínűsége, hogy a Chainlink jelenlegi esésében is a fejlesztő csapat tagjainak kiutalt bónuszok játszhatnak szerepet.

Chainlink FUD és FOMO

No de mi a helyzet a hétköznapi emberekkel? Vajon ők örülnének neki, ha a fizetésük egy részét vagy egészét kriptopénzekben írnák jóvá?

Nem kellett túl sokáig keresgélnünk az interneten ahhoz, hogy ezzel a témával foglalkozó fórum bejegyzéseket találjunk. Nézzünk néhány véletlenszerűen kiválasztott hozzászólást:

  • Ha egy-két nagyobb üzletben is elfogadnák a kriptopénzeket akkor engem sem zavarna ha ebben kapnám a fizum egy részét.
  • Nem zavarna, ha a 401k-mat XRP-ben írnák jóvá. (A 401k az USA-ban lényegében a nyugdíjjáruléknak felel meg.)
  • Ha folyamatosan én határozhatnám meg, hogy a következő utaláskor hány százalék legyen fiat és hány százalék kriptopénz akkor IGEN!
  • Lakásokat adok ki és lehetőséget biztosítok a bitcoinos és a litecoinos fizetésekre is. Ha valaki ezekben utal, nem szoktam visszaváltani őket fiatra, bízom a jövőjükben.
  • Ha még fiatal lennék és nem lenne családom, akkor simán bevállalnám, de amíg ilyen ingatag ez az egész nem kockáztatok és inkább maradok a fiatnál. Ha szeretnék, majd abból veszek magamnak.
  • Bitcoin, arany, ezüst. Bármelyiket elfogadnám.
  • 10-20%-ot bevállalnék, mint megtakarítást. Szigorúan csak bitcoinban.
  • Én már fogadtam el bitcoint, mert sokat dolgozom az interneten és kiderült, hogy a nemzetközi utalásoknál sokkal olcsóbban jövök ki, mintha PayPal-t használnék. Igaz ez még 2014-ben volt, nem tudom most mi lenne a helyzet, főleg mivel már van egy csomó új fizetési alkalmazás is, de személyes tapasztalatom volt arról, hogy sokkal hatékonyabbak lehetnek a kriptopénzek, mint a hagyományos megoldások.

A kriptós oldalakon és fórumokon többnyire az inkább mellette típusú kommentek voltak többségében, de most lássuk a ti véleményeteket. Ha gondoljátok, akkor egy komment formájában, ha nem, akkor csak egy klikkeléssel osszátok meg velünk, hogy ti hogyan viszonyultok ehhez a kérdéshez.

A fizetésed hány százalékát fogadnád el kriptopénz formájában?

Eredmény

Betöltés ... Betöltés ...

Új-Zéland: A kriptopénzben kapott bér legális, adóköteles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img