Szeptember 23-án indul a Bakkt

spot_img

Az elmúlt egy év során végtelen mennyiségű cikkben számoltunk be a New York-i tőzsde (ICE) által támogatott bitcoin kereskedőfelület, a Bakkt indulása körüli hercehurcáról, amit az elhúzódó engedélyezési eljárás miatt már több ízben is elhalasztottak.

A platform tegnap a kora esti órákban jelentette be, hogy sikerült megszerezniük az utolsó szükséges engedélyt is, így szeptember 23-tól megnyitják kapuikat a befektetők előtt. Ez amellett, hogy a mögötte álló tekintélyes pénzintézet miatt tovább legitimalizálja a Bitcoin létezését, szabályozott kereteket is biztosít arra, hogy a hagyományos piacok szereplői belépjenek a kriptopénzek világába.

A ICE igazgatója Jeffrey Sprecher korábban úgy nyilatkozott a Bakkt-ról, hogy ez számukra egy “moonshot”, egy olyan ambíciózus, nagyívű és úttörő projekt, ami nem 2019-ről szól, hanem egy befektetés a jövőbe, egy fogadás a jövő piaci trendjeire, bevételi lehetőségeire. Rövid távon nem számítanak nekik a bevételek, sőt az első negyedévben 20-25 millió dollárba (7mrd forint) fog kerülni a termékfejlesztés, az ICE-tól függetlenül dolgozó menedzsment, csapat és persze a nemzetközi irodák fenntartása. Sprecher híres arról, hogy nem hibázik az üzletben, érdemes elolvasni ezt a 2013-as amerikai Forbes cikket róla, feleségéről (aki a Bakkt CEO-ja lett) és az ICE indulásáról.

Jeffrey Sprecher, ICE CEO: A Bitcoin lehet az első világpénz

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img