Alabamai farmer LTC-t kér, az Amazon blokklánc szakértőket keres, a Twitter CEO-jának feltörték twitterét

spot_img

Szombat estére három rövid, szinte véletlenszerűen választott, ám a piac- és az ipar helyzetéről érzékletes képet adó hírrel készültünk. Jack Dorsey, Twitter és Square vezér Twitter fiókját feltöréték, rasszista- és szexuális posztokkal árasztották el a fiókot, a szomorú eset rámutat arra, hogy mennyire fontos legalább az úgynevezett “2FA”, azaz kétlépéses-faktoros autentikációt használnia mindenkinek, különösen a még mindig erősen bizonytalan kriptopénz-piacon.

Az eset hatására a cég részvénye (TWTR) 0,164 százalékot esett, ezzel 53 millió dollárral csökkentve a cég tőkeértékét. Bár a részvényárfolyam hamar vissanyerte az incidens előtti értékét, a cég reputációjának nem tett jót a botrány.

Jack Dorsey fiókjának posztjai a feltörés után.

Mindeközben egy lelkes kriptopénz használó azzal szembesült valahol Alabamában, hogy egy kis, helyi termelői piac kávézójában nem csupán bitcoinnal, de még litecoinnal is lehet fizetni.

A lassú, de biztos kriptopénz-használat terjedésének újabb, szép jele, vagy ha úgy tetszik: bizonyítéka.

Valahol Alabamában.

Végül, de még véletlenül sem utolsósorban arról is érdemes beszámolnunk, hogy az Amazon blokklánc szakértőket keres, méghozzá egy hirdetési platform létrehozására. Aki valaha hirdetett már online, az jól tudja, hogy rendre felmerül a “vajon valójában hány megjelenést kapott” kérdés, annak ellenére is, hogy ma már szinte standardként fogadunk el bizonyos rendszereket, a kis- és közepes oldalak egyedi hirdetési ajánlatai kapcsán azonban bőven felmerül még a bizalom kérdése.

Ennek vethet véget a blokklánc, hiszen egy transzparens, megkérdőjelezhetetlen hirdetési rendszert adhat, amit mindenki kérdés nélkül elfogad, és elismer.

Ma még akár papíralapú megállapodások is vannak az online hirdetések piacán, amit megvettünk, az pedig vagy pontosan meg is jelenik valahol az interneten, vagy nem. Az okosszerződések ezzel szemben mindkét fél, a vevő, és az eladó számára is sokkal precízebb, és alaposabb, átlátható kereteket teremthetnek.

Arról nem is beszélve, hogy a tech óriások, a Facebook, és a Google “túlhatalma” a piacon egészségtelen, az online hirdetésekre szánt tőke bő 90%-a érkezik hozzájuk, felmerül a kérdés, hogy nem élnek-e vissza piaci helyzetükkel az ügyfeleknek nyújtott hirdetési szolgáltatásaik kapcsán.

Egy blokklánc alapú, minden érintett fél által elfodatott rendszer ebben a kérdésben is “rendet”, azaz transzparenciát teremthet. Ha most szeretnél kriptopénzeket vásárolni, a Mr. Coin szolgáltatását ajánljuk, több száz kis- közepes, és “nagy” coin, és token vár rád.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img