Portugáliában is adómentes a nem üzletszerű kriptopénz adás-vétel

spot_img

A Jornal de Negócios portugál üzleti portál hírei szerint Portugál Adó-és Vámhatóság egy kriptobányász cég érdeklődése után megerősítette, hogy a kriptopénzes tranzakciók és a kriptós fizetések áfamentesek, a nem üzleti felhasználók pedig az árfolyamkülönbözetből származó nyereségük után sem adóznak.

A hatóság meglepő módon egy 2015-ös svéd kriptotőzsde esetét hozta fel, melyben az Európai Bíróság a svéd állammal szemben a tőzsde üzemeltetőjének adott igazat az áfamentességgel kapcsolatban, mondván a bitcoin fizetőeszköz, a váltás pedig ennek megfelelően áfamentes.

Portugália helyét ezzel friss hatósági állásfoglalás erősíti meg a Svájc, Szlovénia, Németország, Fehéroroszország, Málta és Portugália alkotta csoportban, melynek azon európai országok tagjai, ahol nem üzleti célú tranzakciók és váltás esetében adómentesek a kriptopénzes ügyletek. Magyarországot kérnénk mihamarabb a listára!

Európai országok, ahol nem kell adót fizetni a kriptopénzek után

A kriptóban kapott fizetések esetén természetesen Portugáliában is adózni kell, ahogyan a termékek vagy szolgáltatások kriptós értékesítése után is. Ez alól egyik európai ország sem kivétel. Néhány hete számoltunk be róla, hogy Új-Zélandon a legfrissebb adózási jogszábályok már részletesen kitérnek a kriptóban szerzett bér, bónuszok és bevételek adózására.

Kriptós portálok és reddit threadek kapcsolódó bejegyzései alatt a hír fogadtatása nyilván pozitív, többen már a portugáliai költözést fontolgatják. Néhány helyi kommentelő azonban megjegyezte, hogy túl lelkesnek nem érdemes lenni, szerintük a kormány meg fogja változtatni a szabályozást, amint az országban tapasztalható kriptopénz adopció felfutása okán már jelentős mennyiségű bevételre számíthat belőle.

Ha profi kereskedőktől értesülnél kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókról, tippekről, csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img