Kriptopénz voucherek? Ugyan már!

spot_img

Időről időre megkeresik a Kripto Akadémia szerkesztőségét olyan, jellemzően idős és az internethez is alig-alig értő emberek, akik azt állítják, hogy egyszer vásároltak valakitől egy vouchert (utalványt, szelvényt) amin kriptopénzeket tároltak. Ezt szeretnék beváltani vagy készpénzzé tenni, de nem tudják kit keressenek vele, mert többé nem tudnak kapcsolatba lépni azzal az illetővel, aki ezeket eladta nekik. A válaszunk mindig ugyanaz: Önt valószínűleg átverték.

Nem tudjuk, hogy pontosan hány cég, hány ember és miféle kriptopénzeket árul, de pár felhasználónk elmondása alapján általában így néz ki a dolog:

  • Utalványokat árulnak, amin felhasználónév és jelszó szerepel
  • Ha felhívjuk a telefonszámukat, ezeket az adatokat bediktálva hozzáférhetünk  a kriptopénzeinkhez. Szintén telefonon parancsot adhatunk eladásra, vételre vagy tartásra.
  • Főleg idős embereket céloznak, reklámjaik is róluk szólnak
  • A TRON utalvány a leggyakoribb
  • Az utalvány papír alapú, azt futárral küldik ki a címzetthez.
  • A telefont jellemzően nem veszik fel vagy mindig halogatják a kapcsolatfelvételt egy későbbi időpontra.

A kihívott.hu -n utánanézve néhány megnevezett telefonszámnak, tucatjával olvashatunk kommenteket olyanoktól, akiket valószínűleg átvertek:

“Ma kaptam egy kéretlen csomagot,amit sajnos átvettem,mert vártam egy másik csomagot és figyelmetlen voltam.Egy magyar cég kézbesíti a csomagot,aki persze mossa kezeit és ezt a telefonszámot adja meg.Hosszú szöveget kell végighallgatni ahhoz,hogy küldjenek egy visszárú nyilatkozatot…”

“-…ki is fizettem a futárnak 18900 ft -ot ,amit végtelenül sajnálok . Csacsi voltam nyugdíjas létemre. Csalók áldozatává váltam . Hívtam a számot , de csak zenélt. Csatlakozom azokhoz , akik valamit megtudnak róluk .Szeretném visszaszerezni a pénzem.”

“Én is próbálom őket elérni már 2 hónapja. Rólam 20000 Ft-ot húztak le.”

Ne feledd! Kriptopénzek adásához és vételéhez nincs szükséged szelvényekre, telefonálásra és közvetítő felekre. Ma már mindenki egyszerűen és gyorsan képes magának vásárolni kriptopénzt. Próbáld ki a Mr. Coin váltót, ők teljesen megbízhatóak és munkaidőben magyar nyelvű telefonos ügyfélszolgálat is rendelkezésedre áll, ha mégis problémád adódna.

Sajnos mi sem tudunk segíteni azokon, akik nem tudják elérni az eladót és nem tudják készpénzzé tenni az állítólagos kriptopénzeiket. A legjobb amit tehetünk, hogy tájékoztatunk róla és lebeszéljük idős rokonainkat a vásárlásról. Téged már kerestek meg ilyen ajánlattal? Esetleg az egyik ismerősödet? Írd meg nekünk kommentben akár pozitív, akár negatív tapasztalatodat.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img