Két tőzsdére is készül a Kakao kriptopénze

spot_img

Ahogy arról korábban már mi is beszámoltunk, a bő 400 millió felhasználóval – és közel 40 millió aktív felhasználóval – rendelkező Kakao chat platform saját kriptopénzt indított, most pedig két tőzsdén is meg kíván jelenni. A Klay névre keresztelt coin egy kínai, és helyi kriptopénztőzsdére készül, a News1 dél-koreai hírügynökség beszámolójából az azonban nem derült ki, hogy pontosan mely kereskedési platformokról van szó.

Nem zökkenőmentes a “hazai” listázás, a helyi hatóságoknak ugyanis problémát okoz az, hogy külföldön, egészen pontosan Szingapúrban gyűjtött tőke áll a projekt hátterében, ez jogi okokból akadályozza a dél-koreai tőzsdéken való megjelenést. A Kakao portfóliójának csupán egyik tagja a már említett chat applikáció, ám tény, hogy a KakaoTalk a legnépszerűbb termékük.

A japán Ground X tárcája nyújt segítséget a Kakao coin, vagyis a Klay integrációjában a chat applikációba, a tárca – és ezzel az integráció – a tervek szerint 2019 utolsó negyedévében indulhat. A dél-koreai hatóságok nem mellesleg 2017 végén sokat szigorítottak a kriptopénz- és blokklánc kötődésű cégek életén, megnehezítették a fiat számlák nyitását, illetve szabályozási kísérletet tettek az elszaporodó ICO-k kapcsán is.

A Kakao-Talk team.

Mindkét lépés hatott a Kakao munkájára is, ám mostanra eljutottak egy fontos célig, hamarosan elérhető lesz a Klay. Nem véletlen az sem, hogy a Klay egy külföldi, egészen pontosan kínai kriptopénztőzsdén is meg kíván jelenni, hiszen az említett szabályozások miatt sok dél-koreai kriptopénztőzsde nehéz helyzetbe került, ráadásul alacsony a kereskedési volumen, tőbb cég is a bezárást fontolgatja.

Jó befektetés lehet a Klay?

Értékei

A KakaoTalk óriási felhasználói bázissal rendelkezik, ráadásul ha a Klay token valóban elindul, akkor az anyacég, a Kakao további termékeiben is szerepet kaphat, ezáltal még több felhasználóhoz eljutva.

Hátrányai

Tény, hogy óriási felhasználószámhoz juthat el, ám nagy kérdés, hogy valóban sikerül-e olyan use-case-t, azaz pontos felhasználási területet, módot találni, ami valóban hétköznapi “eszközzé” teszi a kriptopénzt.

Ha “csak” a mindennapi pénzküldés lesz a cél – jelen tudásunk szerint az lesz -, akkor nem biztos, hogy érvényesülni tud a kripto- és a fiat pénzek óriási versenyében. Az is erősen bizonytalan, hogy mely kriptopénztőzsdéken – és váltókon – lehet majd hozzájutni, ez szintén fontos feltétele annak, hogy kereskedési volumene, ezen keresztül árfolyama- és árfolyamváltozása legyen a kriptopénznek.

Éppen ezért a Klay-t legfeljebb kis összegű befektetésként ajánljuk.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img