Coinmetrics: nyári wallet- és árfolyam statisztikák

spot_img

Korábban már többször is írtunk a Coinmetrics által készített érdekes statisztikákról, melyek közül tegnap ismét érkezett egy csokorra valót.

Az elemzés első fele a stabil coinokkal foglalkozik és talán senki sem fog meglepni, hogy továbbra is a Tether ül ennek a szegmensnek a trónján.

Walletek száma, ahol legalább 10 dollár értékű stabil coint tárolnak.

Ami viszont már érdekesebb, hogy az eddig a Bitcoinra épülő (OMNI) címek rohamosan elkezdtek csökkenni, helyüket pedig az Ethereum alapú USDT tokenek kezdték el átvenni.

Nemrégiben nálunk is olvashattatok arról, hogy ez a folyamat az Ethereum működését is veszélyeztetheti.

A Tether miatt lassulhat be az Ethereum hálózat

Végül pedig jöjjön az elmúlt három hónap stabilitásait összehasonlító grafikon. Ezen jól látható, hogy a DAI produkálta a legnagyobb pozitív és negatív kilengést is, illetve hogy a GUSD-vel (a Gemini tőzsde stabil coinjával) rendre 1%-kal a dollár árfolyama alatt kereskednek.

A stabil coinok után következzenek a piacvezető kriptopénzek.

A legalább 10 BTC-t birtokló címek száma egy hosszú stagnálás után tovább növekedett a nyár folyamán. Ez számszerint jelenelg 157 216 walletet jelent, ami nem feltétlen egyezik meg a hodlerek számával, hiszen egy tulajdonos akár több cím között is szétoszthattja saját bitcoinjait.

Ezt kiegészíteném még egy másik képpel is, aminek a pontos forrása számomra ismeretlen, de jól bemutatja a bitcoin wallet címek között megoszló BTC mennyiségeket.

Visszatérve a Coinmetricshez, a használatban lévő Ethereum wallet címeknél is újabb csúcsot rögzítettek. A legalább 0.01 ETH-et (1.75 dollár) tartalmazó tárcák számának alakulása:

Végül pedig jöjjön a piacvezető coinok elmúlt három hónapban mutatott teljesítménye. A számok önmagukért beszélnek.

Ugyanez más formában ábrázolva egy másik forrásból (a fentivel ellentétben itt április volt a kiindulópont):

Egyelőre tehát még nem érdemes a bitcoin bikák útjába állni.

Búcsúztasd a nyarat a budai Barcraftban (Bartók Béla út 18, 1111), ahol a bitcoinjaid mellé egy jéghideg sört is rendelhetsz.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img