Közösségi szavazás a Compound Finance következő támogatott kriptójáról

spot_img

Javában tart a legújabb közösségi a szavazás a Compound felületén, mely eredményeképp újabb kriptopénz kerül a decentralizált pénzügyi alkalmazás kínálatába. A szavazáson való részvétel az applikációba Coinbase tárcával vagy Metamaskkal történő belépés után lehetséges. Minden felhasználó szavazatát a lekötött pénze és a használat során összegyűtjtött kamat mértékével arányosan veszi figyelembe a rendszer, így a legaktívabb felhasználóknak van a legnagyobb szava a platform jövőjének alakításában.

Korábban ezt írtuk a Compound értékajánlatáról: “A Coinbase is befektetett a Compound startupjába, mely hivatalosan “likviditást biztosít” a piaci szereplők számára, ERC20 tokenek kölcsönzésével foglalkozik. Ahelyett, hogy egy tőzsdén vagy saját walletünkben tartanánk tokenjeinket, a Compound-on keresztül kamatot is kaphatunk értük. A tokeneket kikölcsönzőknek lényegében lehetőségük lesz majd azok shortolására, vagyis egy nagyobb mennyiség kikölcsönzése után azokat eladva, majd nyomott áron visszavásárolva tehetnek szert haszonra a kereskedők.”

A mostani szavazás még egy hétig tart, eredményeképp pedig a következő 12 token egyike kerül majd listázásra:

A szavazás állásáról nincsen információnk, de a megérzésem az, hogy nagy eséllyel a 4(+1, Ampleforth) stablecoin egyike kerül majd kiválasztásra, hiszen jelenleg is a Dai és az USD Coin piacai az ether után a legnépszerűbbek a platformon.

A Compoundon elérhető kriptopénzeknek kettős felhasználása lehet: Leköthetjük őket, amiért cserébe kamat jár. Ez a kamat a bejegyzés írásakor Dai esetében 9,89%-on, míg az ETH esetében 0,01%-on jár. Lekötött pénzünk letétként is szolgál, ami lehetőséget nyújt kölcsön, például ETH felvételére. Ma például 2,22% éves kamatért lehet ethereumhoz jutni, tehát 1 db ETH egy éves tartása esetén 1,0222 visszafizetése szükséges. Ha közben a kapott ethert az ethernél jobban teljesítő eszközbe váltottuk, profitra teszünk szert, hiszen változatlanul 1,0222 ethert kell visszafizetnünk.

Ha bővebben ismerkednél a decentralizált pénzügyek világával, olvasd el korábbi cikkünket a témában:

Épp évi 16%-ot fizet a Compound a lekötött Dai-ért

Ha profi kereskedőktől értesülnél kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókról, tippekről, csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img