LinkedIn TOP 50 legjobb startup: lecsúsztak a kriptós cégek

spot_img

Szebb időket is láttak már a kriptopénzes vállalkozások. Amíg tavaly arról számoltunk be, hogy a LinkedIn munkvállalók számára legvonzóbb startupokat tömörítő top 10-es listájára 3 darab kritpopénzekkel foglalkozó cég is felkerült, addig az idei top 10-be egyetlen sem fért be.

A networkingre szakosodott szociális háló toplistája szerdán jött ki, amiben a Coinbase a tavalyi harmadik helyről visszaesett a 29.-re, a Ripple pedig a hetedik helyről a 28.-ra. Tavaly a hatodik volt a Robinhood, ami mobilis kereskedésben utazik, csak kis részben tekinthető kriptós cégnek – ők egyet csúsztak vissza, a hetedik helyre.

A toplista követeménye, hogy a startup 7 évnél fiatalabb legyen, legalább 50 munkavállalót foglalkoztasson és az Egyesült Államokban legye a székhelye. A Coinbase-nek és a Ripple-net nem lesz több lehetősége megjelenni a listán, mivel jövőre már több mint 7 évesek lesznek.

A toplistát egyébként az alábbi három cég vezeti:

1. Snowflake – a Snowflake egy innovatív felhő alapú adattárház szolgáltatás, ami cégeknek, üzleti felhasználásra tárol és költöztet adatokat. A startup közel megtriplázta bevételeit és dolgozóinak számát az utóbbi évben és a növekedés lassulása egyelőre szóba sem jöhet.

2. Dosist – a Dosist a pozitív egészségügyi hatást kifejtő kannabisz adagoló készülékkel (cannabis dose pen) robbant be a piacra. A Doist az Apple-től és a Teslát is igazolt szakértőket, jelenleg 200 embert foglalkoztat.

3. Samsara – A Samsara szenzorok, érzékelők és kamerák adatinak feldolgozásával foglalkozik, saját analitikus szoftverükkel és hardvereikkel. A szállítmányozásban és az élelmiszer termelésben már megvetette a lábát az általuk használt technológia.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img