A brazilok 95%-a immár ETN-el is fizethet mobilszolgáltatásáért

spot_img

Komoly sikert könyvelhet el az Electroneum, hiszen a négy legnagyobb brazil mobilszolgáltató teszi lehetővé, hogy felhasználóik ETN-el fizessenek szolgáltatásaikért. A dél-amerikai ország – európai szemmel nézve – hatalmas, a mostani bejelentés mintegy 220 millió embert érint, ez a lakosság 95%-a.

Ahogy az a kriptopénz elfogadások esetében lenni szokott, most sem arról van szó, hogy ezek az óriásvállalatok közvetlenül fogadják el az ETN-t fizetség gyanánt, hanem egy harmadik fél, ha úgy tetszik viszonteladó döntött úgy, hogy nyit az innováció felé.

A mobilszolgáltató partnerek között gyakorlatilag a piac egésze megtalálható, elsőként a Claro szolgáltatásaiért fizethettek a brazilok – közvetve – ETN-el, majd jött a Vivo, az Oi, és végü a TIM. Az országban 230 millió mobilelőfizetés van, jól látszik, hogy a 220 milliónyi ügyfél, akik kriptopénz fizetési lehetőséget kaptak óriási hányadát teszik ki a teljes értéknek.

A “samba hazájaként” is ismert ország nem mellesleg a világ ötödik legnagyobb mobilpiaca, a gazdaság dinamikus növekedése – minden nehézség ellenére – csak további előfizetőket fog hozni a jövőben. Az Elecrtoneum legutóbbi – bár jóval kisebb nagyságrendű – sikerét Dél-Afrikában érte el, ahol ezernyi felhasználó számára vált valósággá a kriptopénz alapú fizetés mindennapi árucikkekért, úgymint tej, kávé, és kenyér.

Ez hathat az árfolyamra?

Ha áttekintjük az ETN árfolyamgörbélyét 2017 novemberétől egészen a mai napig, akkor azt látjuk, hogy az altcoinokra jelenleg jellemző – szinte – teljes apátia köszön vissza az ETN “életében” is. 2018 elején volt egy alt-season, ami természetesen ezt a coint sem kerülhette el, azonban azóta – egy 2018 év végi felfutástól eltekinteve – szinte töretlen a lejtmenet.

A piac a brazil sikerre sem reagál, jó eséllyel nem is fog.

ETN árfolyamgörbe 2018 januárjától 2019 szemptember 7-ig.

Azt hihetnénk, hogy egy ilyen horderejű bejelentés komoly keresletnövekedést, ezáltal árfolyamemelkedést okoz, ám az altcoin piac jelenelgi állapotában úgy tűnik még ez sem elegendő. Ez azonban komoly lehetőséget jelent, hiszen ha ETN sales-csapata hasonló sikereket ér el a jövőben, akkor a mostani 0,003 USD ár kifejezetten kedvező befektetésnek mondható.

Már csak azért is, mert az ETN véges készlettel rendelkezik, minösszesen 21 milliárd létezhez a PoW konszenzus mechanizmusú kriptopénzből, ebből jelenleg mintegy 9,8 milliárd van már forgalomban. Ha most szeretnél ETN-t vásárolni, mi a Mr. Coin szolgáltatását javasoljuk, ahol ez kriptopénz is megvásárolható!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img