A számok nem hazudnak: kereskedő ranglista a Bitfinexen

spot_img

Új funkciót vezetett be a Bitfinex. A ranglista segítségével a kereskedők immár a nyilvánosság előtt is igazolhatják, hogy nem a levegőbe beszélnek és képesek folyamatos nyereséget elérve trade-elni.

A felhasználók maguk dönthetik el, hogy felvállalják-e a nyilvánosságot vagy sem. A tőzsde alapból mindenkihez egy kitalált fantázianevet rendel hozzá, ám aki akarja, beállíthatja hogy a saját neve jelenjen meg az oldalon. Ez hasznos lehet például az olyan traderek vagy kereskedő csoportok számára, akik vállalják, hogy mások pénzét kezelik, vagy valamilyen kereskedésen alapuló szolgáltatást biztosítanak.

Augusztusban +15,7%-ot hozott Keny

Egy ehhez hasonló lista ugyan már régóta elérhető volt a legnagyobb forgalmat bonyolító Bitcoin kereskedő platformon a Bitmexen is, de itt csak az all-time Top 25 profitot elért trader nevét lehet szemrevételezni.

Ezen a táblázaton egyébként a többség a mai napig álnéven szerepel (az összes név1-név2-név3 formátumú azonosító a Bitmex által kiosztott álnév), de például a 4. helyezett Alameda Research alapkezelő számára nem is kell jobb ajánlólevél, mint a tőzsde által is megerősített, kereskedés során elért több mint 5200 BTC-s profit.

Vezetsz saját kereskedési naplót?

Eredmény

Betöltés ... Betöltés ...

Te megosztanád másokkal a kereskedési eredményeidet?

Eredmény

Betöltés ... Betöltés ...

Visszatérve a Bitfinex ranglistájára, első körben az alábbi szűrések szerint lehet majd böngészni a traderek között:

  • Az elmúlt 3 órában, a legnagyobb volumen mellett a legnagyobb profitot elérő kereskedők (USD-ben)
  • Az elmúlt 7 napban, a legnagyobb volumen mellett a legnagyobb profitot elérő kereskedők (USD-ben)
  • Az elmúlt 30 napban, a legnagyobb volumen mellett a legnagyobb profitot elérő kereskedők (USD-ben)
  • Az elmúlt 7 napban, a legtöbbet profitáló kereskedők (USD-ben)
  • Az elmúlt 3 órában, a legtöbb még nem realizált profitot elért kereskedők (USD-ben)
  • Az elmúlt 3 órában, a legnagyobb volumen mellett a legtöbb még nem realizált profitot elérő kereskedők (USD-ben)

(A két utolsónál a “nem realizált profit” jelző a még aktív tőkeáttételes ügyleteket jelenti.)

Aki szeretné saját magát is ott látni a listán, annak a Leaderboard aloldalon látható linkre kell klikkelnie, majd a felbukkanó ablakban beírnia egy szabadon választott becenevet.

A Bitfinex egyébként a napokban csatlakozott azokhoz a tőzsdékhez, amik akár 100-szoros tőkeáttétellel is lehetővé teszik a bitcoinnal és ethereummal való kereskedést (itt korábban 3.3x volt a maximális szorzó). Ebben a tekintetben a tőzsde még jócskán elmarad a hasonló lehetőséget kínáló Bitmextől, ahol az elmúlt 24 órában 2.5 milliárd dollár értékű BTC-t forgattak meg a traderek, míg a Bitfinexen ez még csak 3.5 millió dollár körül alakult.

Ez alatta marad a hazánkban kedvelt Binance forgalmának is, ám ha minden jól alakul, néhány héten belül itt is elérhetővé válhat egy kereskedők statisztikáit hitelesen rögzítő és rangsoroló rendszer, amiről hamarosan többet is megtudhattok.

Aki viszont nem kereskedik és inkább csak gyűjtögetné a BTC-t, forint ellenében is vásárolhat a hazai kripto brókerek valamelyikénél.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img