Franciaországban adómentes a kripto-kripto váltás

spot_img

A Bloomberg cikke szerint Bruno Le Marie francia pénzügyminiszter a napokban kriptós adózással kapcsolatban is nyilatkozott. A kriptopénzeket csak “hagyományos valutára” váltáskor adóztatják meg, a kripto-kripto váltások, így a tőzsdei kereskedés is adómentesek.

A francia “NAV-osok” amerikai kollégiái valószínűleg irígykednek a hírek hallatán, hiszen az USA kriptós adóztatásával kapcsolatban a legtöbb kritika pont az irreálisan sok adminisztrációs terhet emeli ki. Ha a be-és kimenő fiatot adóztatják, a hivatalos szerveket és az adózókat is óriási szenvedéstől kímélik meg. ÁFA fizetése is csak akkor szükséges, ha a kriptopénzt szolgáltatás vagy egyéb vagyontárgy vásárlására használják.

Európában egyre több ország jelentkezik egyértelmű, a kriptopénzekre kialakított szabályozással. Két hete számoltunk be róla, hogy Portugáliában az Adó-és Vámhatóság megerősítette, hogy a kriptopénzes tranzakciók és a kriptós fizetések áfamentesek, a nem üzleti felhasználók pedig az árfolyamkülönbözetből származó nyereségük után sem adóznak:

Portugáliában is adómentes a nem üzletszerű kriptopénz adás-vétel

A miniszter úr a napokban nagyot fut a kriptós médiában, tegnap például a Facebook-féle globális digitális valutával, a Librával kapcsolatos francia és európai álláspontról írtunk. Röviden összefoglalva rosszul áll a projekt szénája.

Ha profi kereskedőktől értesülnél kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókról, tippekről, csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img