Hírösszefoglaló: szeptember vége

Megosztom

A hét elején beindult a Bakkt, a New York-i tőzsde régóta várt bitcoin határidős szerződéseinek tőzsdéje. Az első nap nagyban alulmúlta a várakozásokat a maga alacsony volumenével. Azóta befejeződött a hét és a helyzet nem sokat változott: az első kereskedési héten összesen 165 darab szerződés cserélt gazdát. A bitcoin átlagos heti árával mérve így nagyjából 1,5 millió dolláros volument produkált a Bakkt. Az intézményes befektetők, úgy látszik, jól érzik magukat a vetélytárs chicagói árutőzsde határidős piacán: ott új rekordot döntve a hét közepén egy nap alatt kicsit kevesebb mint 15 000 kontraktust cseréltek. A chicagói árutőzsdén ráadásul a Bakkt-al ellentétben nem egy darab bitcoinról, hanem ötről szól a határidős szerződés.

A Kínai Jegybank egyik képviselője az előző hónapban beharangozta a kínai állam új digitális valutáját. „Hamarosan kész lesz” – tudta meg a sajtó, majd elkezdődött a spekuláció: sokan a Szinglik Napja nevű kínai ünnepre várták a valuta megjelenését, annál az oknál fogva, hogy azt rendszeresen óriási online vásárlási láz kíséri. A november eleji ünnepre való megjelenés kicsit túlzásnak tűnt, majd a héten be is bizonyosodott, hogy nem eszik olyan forrón a kását. Ji Kang, a jegybank kormányzója úgy nyilatkozott, hogy a banknak sem megjelenési dátuma, sem konkrét időterve nincs a valutával kapcsolatban. Azt fejtegette, hogy a fejlesztés alatt lévő valutára még rengeteg tesztelés, kockázatcsökkentés és szabályozási kérdésekről való döntés vár. Ennek ellenére még mindig Kína a legvalószínűbb befutó az első állami digitális valuta megteremtésének versenyében.

A héten megtudtuk a Libra valutakosarának a felépítését. A Librát 50%-ban fogja fedezni az amerikai dollár, az euró 18%-ban, a japán jen 14%-ban, az angol font 11%-ban és a szingapúri dollár 7%-ban. Vagyis egy darab Libra értéke a felsorolt valutákból fog következni. Ehhez kapcsolódóan a TechCrunch a héten hozta le, hogy a Facebook megvásárolta a ServiceFriend nevű hibrid chatbot szolgáltatást a Calibra (a Libra tárcája) ügyfélszolgálatához.

Már csak egy nap van hátra szeptemberből. Október elsejétől megváltozik a Brave böngésző első indításkor történő jutalomosztása: a magyar felhasználók sokkal kevesebb BAT-ot fognak kapni. Most még megkapod az 5 dolláros jutalmat, ha letöltöd a Brave böngészőt.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel