Havi 10%-kal nő a Brave felhasználói bázisa

spot_img

Mi is rendszeresen beszámolunk a Brave-ről, a “kripto-böngésző” egyre népszerűbb, nem csak a kriptopénzek iránt érdeklődők körében. A cég vezére nemrég merész kijelentést tett a Twitteren, szerint ők az egyedüliek a piacon, akik sokat tesznek a mainstream, azaz hétköznapi elterjedésért, más twitterezők kétségbevonták állításait.

Az mindenesetre biztos, hogy a személyes adatok védelmére, és általában a biztonságra nagy hangsúlyt fektető Brave saját kriptopénzzel is rendelkezik, a Basic Attention Token (BAT) azoknak a felhasználóknak jár, akik hajlandóak hirdetéseket megtekinteni a böngésző használata közben.

Azt is megtudhattuk az ominózus Twitter vitából, hogy a Brave felhasználószáma havi 10%-kal nő, szép eredmény bármilyen szervezet számára. Sőt, egyes hírek szerint Japánban már a legtöbbet letöltött böngészőről van szó, legalábbis Android platformon.

Utánajártunk, hogy hogyan is néz ki 2019-ben a böngészők piaca, az eredmény önmagáért beszél, a Chrome toronymagasan vezeti a mezőnyt, az előkelő második hely a Safari-nak jár, bár nem biztos, hogy a minden Apple termékben alapértelmezett böngésző “saját jogán” is megérdemelné a helyezést.

Majd őket követik a lemaradók, alig-alig felfedezhető az Opera, vagy a dicstelenül elpusztult Internet Explorer utódjának szánt Edge. Az mindenesetre biztos, hogy a harmadik helyen a ma már régi motorosnak mondható Firefox áll, negyedik a Samsung Internet.

Source: StatCounter Global Stats – Browser Market Share

Érdekes megnéznünk, hogy milyen volt a piac hat évvel ezelőtt, 2013-ban is a Chrome volt a piacvezető már, azonban sokkal diverzebb képet mutatott a terület, még létezett az Internet Explorer, a mainál sokkal nagyobb részesedéssel rendelkezett a Firefox:

Source: StatCounter Global Stats – Browser Market Share

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img